Bellesa

Els beneficis de la dieta proteïnada

Opta per productes amb proteïnes d'alt valor biològic

Els beneficis de la dieta proteïnada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Han passat les festes i tots, en major o menor grau, hem fet les transgressions dietètiques i abusos calòrics habituals. Els pantalons ens estrenyen i ens trobem inflats. Molta gent tornarà al seu pes d’abans de Nadal fent una dieta rica en verdures i fruites i deixant de menjar dolços i greixos, però en funció del metabolisme algunes persones necessitaran un control professional per fer una dieta més estricta i no seguir acumulant quilos de més.

La dieta d’aportació proteica o proteïnada és una alternativa més a les estratègies dietètiques habituals i s’utilitza arreu del món des de fa més de 25 anys. Consisteix a fer una dieta hipocalòrica, però mantenint la ingesta de proteïnes habitual, de la dieta normocalòrica que estem acostumats a fer. Per tant, el que més reduïm són els greixos i els hidrats de carboni. Per aconseguir-ho, hem de fer una restitució total o parcial de la proteïna animal de la dieta habitual a partir de productes elaborats amb proteïnes d’alt valor biològic, que porten un mínim de greix i d’hidrats de carboni. El resultat es tradueix en una ingesta diària molt baixa en calories, quant a la dieta estricta, fet que provoca una disminució molt ràpida de la massa greixosa amb una pèrdua mínima de massa magra o muscular i pràcticament no s’altera el metabolisme basal.

La dieta proteïnada estricta provoca una disminució de la secreció pancreàtica d’insulina, fet que bloqueja la lipogènesi o generació de greix i indueix una lipòlisi o eliminació de greix, sense deixar de protegir l’activitat metabòlica dels teixits nobles com el cervell, sempre que l’aportació proteïnada sigui suficient per garantir un balanç nitrogenat equilibrat.

Sense sensació de gana

Durant la realització de la dieta proteïnada, el pacient no experimenta sensació de gana perquè l’organisme desencadena un estat de cetosi moderada que s’autoregula i que indueix una estimulació del centre hipotalàmic de la sacietat.

tracking