x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
El moment del còctel

Còctel del 1862: El Dry Martini

L'origen del Dry Martini comença a San Francisco

Còctel del 1862: El Dry Martini

L'origen del Dry Martini comença a San Francisco

Actualitzada 03/01/2018 a les 18:54
L’origen més acceptat del Dry Martini comença a San Francisco el 1862. El còctel va ser nomenat així després de ser preparat en un hotel proper al poble de Martínez a la regió. La gent bevia a l’hotel abans d’agafar el ferri de la nit al Martínez a través de la badia. El còctel original constava d’1,5 cl de vermut dolç italià Martini, 5,5 cl de ginebra dolça, Bulldog pot servir-nos, però mai Port d’Índies o similars beuratges dolços, dues gotes de líquid de cirera marrasquino, dues gotes d’Orange Bitter, sacsejat i servit amb un toc de llimona o llima i la imprescindible oliva creuada. Altres situen el naixement del veritable Dry Martini al club Knickerbocker Club a Nova York en la primera dècada del segle XX, és a dir, posterior a la història del començament d’aquest escrit. A partir d’aquesta data, els Dry Martini es van transformar en un còctel més senzill. Dues gotes d’amarg es van barrejar amb mitja mesura de vermut francès sec i mitja mesura de ginebra anglesa seca, agitada i servida amb una oliva.
Però va ser la prohibició i la relativa facilitat de la fabricació il·legal de ginebra que va portar a l’ascens del Dry Martini, com el còctel predominant de mitjans del segle XX. Expliquen que el president dels Estats Units Franklin D. Roosevelt, es va beure un Dry Martini per celebrar la fi de la llei seca sota el seu mandat.

Segons el veritable bevedor de Dry Martini, un Martini sempre ha de barrejar-se en un agitador. Els fanàtics d’aquest còctel clàssic afirmen que l’acció agitadora afegeix oxigen a la beguda i n’aguditza el sabor. No obstant això, gràcies a les pel·lícules de cinema de James Bond, qui ordenava als seus Martinis “sacsejat, no agitat”, el Martini és més sovint sacsejat en aquests dies.
Els amants del Dry Martini estan molestos perquè el vodka és ara el licor d’elecció quan la gent ordena un Martini. Insisteixen que s’ha de demanar “Vodka Martini” o si són realment exigents un “Bradford”, que és el seu nom real. La quantitat de vermut a ser afegit és també un tema de gran debat. Com menys vermut, més sec serà el Martini. És un còctel fort i no és aconsellable prendre’n més de dos.


PREPARACIÓ

1. Abans de començar.
Refredeu les copes i begudes amb alcohol. Poseu el gel a la copa i afegiu-hi la ginebra o el vodka. (5,5 cl).


2. Barreja i presentació.

Amb molta suaviat, serviu el vermut. Afegiu-hi un parell d’olives sense os i remeneu. Decoreu amb la pela d’una llimona.

'SHAKEN': La clau està en la barreja.
El Dry Martini que va fer famós James Bond és denominat shaken. Es barreja en coctelera per diluir el Martini. Això aconsegueix fer la bar­reja més suau en rebaixar amb l’aigua dels gels la beguda final que sol·licitava el senyor Bond.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts