D'on obtenim l'energia?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per Nadal i Cap d’Any són habituals els excessos en els àpats, com sovint diu el meu amic Jorge Mozota: “El Nadal és la fira de l’alimentació: sopars d’empreses, en família, amb els amics...” Ens alimentem més que en altres èpoques de l’any i s’hi suma el fet que s’acosta el dia 24 de desembre, quan a l’hemisferi nord la llum solar es redueix i els dies s’escurcen, fet que genera un estat d’ànim baix.

De fet, l’ésser humà es nodreix d’energia solar i, si en tenim poqueta, de seguida la trobem a faltar. Per obtenir energia, però, hi ha tres fonts:

Del Sol: és molt important l’exposició solar; es recomana que un 60% de la pell hi estigui exposada almenys 24 minuts durant el dia. De fet, sense l’existència del Sol, la vida no seria possible en aquest planeta. I hem de saber que el Sol emet molt més que llum.

De l’aire: podem estar sense menjar un dia i sense beure aigua diverses hores, però sense respirar no podem aguantar més que uns segons. L’aire ens proporciona oxigen, però també energia prànica, que serveix per activar els canals energètics del cos. A més, aquesta energia que aconseguim de l’aire s’activa a través del Sol.

Dels aliments: els éssers vius dels quals ens alimentem també obtenen l’energia a través d’aquestes tres formes, de manera que utilitzar-los com a font d’alimentació és una forma molt bàsica d’obtenir energia. I solem donar-li més importància que a les altres dues quan, en realitat, és tot al contrari.

Així doncs, en aquestes dates és molt important evitar els excessos amb el menjar i la beguda, ja que fan treballar massa l’organisme, resten energia i intoxiquen el cos.

tracking