Música

Hallyday: de la 'chanson' al rock

Johnny Hallyday, l’home que va importar el rock al país de la chanson francesa, va morir fa uns dies als 74 anys víctima d’un càncer de pulmó.

Hallyday: de la 'chanson' al rock

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Intèrpret de cançons que formen part del patrimoni popular francès, enorme figura mediàtica, estrella musical i de l’espectacle, Johnny Hallyday, l’home que va importar el rock al país de la chanson francesa, va morir fa uns dies als 74 anys víctima d’un càncer de pulmó.

Una figura que no havia deixat ningú indiferent. Als anys 60 quan en la França del general De Gaulle regnava la cançó a ritme d’acordió, Hallyday va elevar als escenaris la guitarra elèctrica del seu admirat Elvis Presley, tota una revolució en el panorama conservador de l’època.

La seva música, la seva manera de vestir, la seva rebel·lia juvenil, van sacsejar tota una generació amb la seva veu potent, que amb el pas dels anys va anar incorporant nous tons, el blues o les balades lleugeres, per marcar mig segle de música francesa sempre des del capdamunt de la cresta de l’onada.

Cada nou disc era un esdeveniment fins a superar els 100 milions de còpies venudes, cada concert una garantia d’un ple absolut, superant els 30 milions d’espectadors. França adorava Johnny, que es va saber mantenir actual, adaptar-se al pas dels anys, fins a arrossegar quatre generacions d’adeptes, gravar més de mil cançons i col·leccionar tots els premis possibles. No és d’estranyar, doncs, que cap racó del país quedés aliè a la seva pèrdua.

tracking