Bellesa

L'ús del plasma ric en plaquetes

El plasma ric en plaquetes és un tractament que és útil en qualsevol dany tissular, perquè afavoreix la regeneració del teixit.

L'ús del plasma ric en plaquetes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El plasma ric en plaquetes és un tractament que és útil en qualsevol dany tissular, perquè afavoreix la regeneració del teixit. Es va començar a utilitzar en odontologia i traumatologia abans que en medicina estètica i cirurgia plàstica, i actualment s’utilitza també en cirurgia cardíaca, neurocirurgia, oftalmologia, i sobretot en medicina esportiva, per accelerar la recuperació de les lesions traumàtiques de molts atletes d’alta competició.

Darrerament està demostrant la seva efectivitat també en la regeneració o enfortiment del pèl, sent ja moltes les clíniques estètiques que l’utilitzen per tractar l’alopècia o calvície quan està en procés. S’utilitza també en artrosi, tendinitis, trencaments musculars o qualsevol intervenció en la qual quedarà una cicatriu perquè es regenerarà abans i millor.

En medicina estètica utilitzem el plasma ric en plaquetes per tractar l’envelliment de la pell a nivell facial i la caiguda del cabell. A nivell facial ens provocarà una regeneració profunda, amb un augment de la turgència, el que al final es traduirà en una pell més llisa, fina i lluminosa. Es recomana habitualment una sessió anual.

La tècnica és senzilla i segura si es mantenen les condicions d’asèpsia i s’utilitza el material adequat, i els resultats són molt satisfactoris en la majoria dels casos, arribant a l’efecte final als dos mesos de la sessió.

S’extreu sang del propi pacient i es centrifuga per separar el plasma, que serà el que portarà les plaquetes. Després de posar una crema anestèsica a la pell, s’injecta el plasma en la dermis formant petites pàpules. És un tractament que no pot provocar al·lèrgia perquè no injectem res estrany al cos, sinó que són les nostres mateixes cèl·lules sanguínies.

És important realitzar una mesoteràpia amb vitamines, minerals i oligoelements, per proporcionar així al fibroblast (cèl·lula base de la pell), que estarà estimulat pels factors de creixement, els nutrients necessaris perquè pugui generar elastina i col·lagen, les proteïnes pròpies d’una pell jove.

En les intervencions de trasplantament de pèl s’utilitzen els factors de creixement per accelerar la cicatrització de la zona donant i per estimular la regeneració i vascularització de la zona receptora, el que augmentarà la supervivència dels empelts.

Però darrerament tenim evidència científica que aquest tractament és útil també per prevenir la caiguda del cabell i estimular la seva regeneració. Això es deu que els factors de creixement alliberats per les plaquetes afavoreixen la proliferació cel·lular, incrementen el període de creixement del cabell, engrosseixen el seu diàmetre i sobretot afavoreixen la formació de nous vasos sanguinis i per tant augmenten la irrigació al voltant dels fol·licles pilosos.

Es sol recomanar una sessió mensual durant tres mesos, amb sessions de manteniment cada 6 mesos. Entre sessions podem realitzar una mesoteràpia amb vitamines i oligoelements específics per reforçar el fol·licle pilós.

CÈL·LULES REGENERADORES

Les plaquetes són unes cèl·lules sanguínies que tapen els vasos quan hi ha una ferida. Això ho fan per l’alliberament d’unes proteïnes que porten al seu interior que s’anomenen factors de creixement, que tenen una gran capacitat de regeneració dels teixits danyats, amb gran efecte sobre l’angiogènesi o formació de nous vasos sanguinis, el que augmentarà la irrigació i aportarà els elements necessaris per a la cicatrització.

tracking