Nimenrix, la 'nova' vacuna

El Nimenrix serveix per combatre la meningitis i la septicèmia

Nimenrix, la 'nova' vacuna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una nova vacuna ha aparegut aquest setembre a les farmàcies andorranes, es diu Nimenrix i serveix per fer front a la meningitis. Cal dir que és nova entre cometes, perquè no ho és, ja que es trobava disponible des del 2013 als centres de vacunació per a viatgers, així que el seu ús estava restringit a l’àmbit hospitalari.

El Nimenrix és una vacuna que conjuga un antimeningococ i un toxoide tetànic, serveix per combatre la meningitis i la septicèmia. Per a qui no ho sàpiga, la meningitis és una malaltia que provoca una inflamació de les meninges, que són un teixit que rodeja la medul·la espinal i el cervell. La septicèmia és el pas de bacteris a la sang, per, un cop allà fer de les seves. Aquestes dues malalties tenen poca incidència en la població, però deixen seqüeles terribles als afectats i afectades, i fins i tot, poden ser mortals.

Segur que hi ha pares que es preguntaran si aquesta vacuna no és la mateixa que la Bexsero? Cal aclarir que la meningitis té 13 serotips o variants. La Bexsero combat el serotip B, que té una alta incidència en la població, sobretot els primers 4 anys de vida. La vacuna Nimenrix combat uns altres 4 serotips, que també són molt comuns. Concretament els A, C, W i Y. Cal dir que aquesta nova vacuna es pot posar a partir de les 6 setmanes, però realment s’ha enfocat per a la prevenció dels adolescents. Aquest grup de la població pot patir, fins en un 18%, meningitis virulentes derivades dels serotips W i Y. Els adolescents de més de 19 anys i els universitaris, viatgen més i tenen contacte (a vegades molt estret) amb persones d’altres països. Aquest fet ha provocat que augmenti en un 25% la incidència de la meningitis del serogrup virulent W. També hem d’aclarir que el serotip A gairebé no té incidència i el serotip C es troba molt controlat amb la vacunació general.

No estarà al calendari

Nimenrix no estarà al calendari de vacunació, i serà el pediatre qui avaluï el risc per posar-la. Està especialment indicada per als adolescents que viatgin a altres països. La diferència de preu entre Espanya i França és d’uns quatre euros.

tracking