Old fashioned

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El còctel Old-Fashioned Whisky (Whisky passat de moda) és un combinat ideal per prendre a la tarda. La recepta del còctel Old-Fashioned es pot preparar amb Whisky escocès o canadenc, o bé amb Bourbon.

Història

George Kappeler va ser el primer a publicar la recepta del còctel Old-Fashioned Whisky, però no el primer a escriure-la, ja que aquesta beguda també apareix al llibre de Jerry Thomas. La recepta es diu que va ser inventada per un bàrman de Nova York, en honor al coronel James I. Pepper, un destil·lador de Whisky americà.

El còctel Old-Fashioned Whisky té algunes variants, com ara l’anomenada Old-Fashioned Brandy, en la qual se substitueixen les quantitats de whisky per brandi. En altres variants se substitueix el whisky per ginebra o també en algunes ocasions se li afegeix soda.

És molt comú veure aquest glop decorat amb una rodanxa de taronja, que millora gratament el seu sabor. El 1990 es va posar de moda afegir a la recepta de l’Old-Fashioned Whisky trossets de fruita.

Se serveix en got baix o Old-Fashioned.

Curiositats

- És la beguda preferida de Don Draper, el personatge principal de Mad Men. Una de les raons de la seva popularització en sèries de televisió va ser per l’interès que ressorgissin els còctels clàssics de la història.

- El clàssic got de Whisky porta el nom d’aquest combinat en honor seu.

LA RECEPTA

Ingredients

1 terròs de sucre

Angostura Soda

Gel

60 ml de whisky

1 rodanxa de taronja

1 rodanxa de llimona

Preparació

1. Aboqueu al got una mica d’angostura i el terròs de sucre. Espereu dos minuts.

2. Ompliu el got de soda.

3. Afegiu el gel i remogueu per dissoldre el terròs de sucre.

4. Afegiu-hi el whisky.

5. Decoreu amb una vareta de còctel, una rodanxa de taronja i una altra de llimona.

tracking