Long Island

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dintre dels clàssics no ens podem oblidar d’un dels meus còctels preferits, i encara que sembli fàcil de preparar, pocs són els que realment el preparen amb un grau d’excel·lència. Avui parlem del Long Island Iced Tea, el còctel del te?

Curiosament, no té res a veure amb el te. Es pot considerar el rei de la dissimulació, ja que sembla un te gelat. El seu sabor és suau i reconfortant com el te però... compte! La seva graduació alcohòlica és molt alta, per tant, és aconsellable prendre’l amb precaució.

Per descomptat, no se sap quin és l’origen veritable d’aquest còctel. Hi ha diverses versions. El primer es refereix a la dècada dels 20, quan es va imposar una llei seca als Estats Units. D’aquesta manera, a partir de la barreja de diversos alcohols, es crea una beguda que sembla un te gelat però amb una elevada força alcohòlica. La segona història se situa a Tennessee, específicament a un petit poble anomenat Long Island. També partint de la Llei seca diu que un cambrer a la vora de la desesperació va barrejar diferents begudes i el va fer passar pel te gelat. Així va poder comercialitzar la beguda sense problemes.

L’altra història ens porta a la Long Island de Nova York, als anys 70, en un bar anomenat Oak Beach Inn i fins a un cambrer anomenat Robert Butt. El fet és que en aquest pub es va organitzar un concurs en què havien d’inventar un còctel fet amb triple sec i així va néixer aquesta beguda. Butt va guanyar el concurs i, de fet, és qui està registrat com a inventor del còctel.

RECEPTA

Ingredients:

1,5 cl rom blanc

1,5 cl tequila

1,5 cl triple sec (Cointreau)

1,5 cl vodka

1,5 cl suc de llimona

3 cl sucre líquid

Refresc de cola

Rodanxa llimona

Passos a seguir per a l’elaboració del còctel:

1. Aquesta vegada no és necessari utilitzar una coctelera per fer el còctel.

2. Agafeu un got alt i ompliu-lo amb gel.

3. Seguidament, aboqueu-hi els ingredients.

4. Finalment, retireu i serviu amb una palleta.

Per a la decoració, com hem esmentat anteriorment, es pot utilitzar una rodanxa de llimona.

I recordeu, és un combinat amb una graduació alcohòlica molt alta, per tant, és aconsellable prendre’l amb precaució. No oblideu que entre els ingredients principals es troba el rom, tequila o vodka.

A Glops Palau tenim diferents variacions d’aquest fantàstic còctel, com ara el Long Orange o l’Straberry Island!! Cheers!!!

tracking