Els diferents tipus de gelats

Els gelats de fruita o d’aigua contenen molt sucre

Els diferents tipus de gelats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La setmana passada us parlàvem de la possibilitat d’encabir els gelats en una dieta saludable. Aquesta setmana seguim en el mateix àmbit i diferenciarem els tres tipus principals de gelats: els de fruites, els cremosos i els elaborats amb iogurt.

Els gelats de fruita o gelats d’aigua, i també els granissats, són més refrescants, solen tenir una base líquida (suc, fruita, refrescs, etcètera), per tant contenen molta aigua. Però en la seva composició també hi ha sucre, normalment en quantitats elevades. A més en els formats comercials solen afegir colorants i aromes, per fer-los més atractius. Els sorbets solen contenir una mica més de fruita, encara que igual que els formats anteriors també bastant de sucre.

Els gelats cremosos es fan amb algun làctic de base (nata, llet condensada, llet sencera o desnatada, iogurt...) i greix, la qual cosa els confereix una textura més cremosa i això implica que siguin, per exemple, un bon substitut del berenar. Aquest tipus de gelat no treu la set, i s’ha de vigilar la quantitat de sucre que conté. Són els que tenen més èxit per la seva consistència i el seu gust. Al aportar greix làctic (de tipus saturat) són força calòrics. D’aquesta manera, aporten a la dieta entre 100 i 300 calories, cosa que suposa entre el 15 i el 20% de les calories totals diàries que necessitem.

Els gelats de iogurt els hem de diferenciar entre gelats amb base de iogurt i iogurts gelats. Iogurt gelat ho és el que inclou els microorganismes d’aquest producte. Cal tenir en compte, malgrat tot, que conté sucres i greixos saturats.

En canvi, el gelat a base de iogurt té les mateixes caracteristiques que qualsevol altre tipus de gelat cremós.

És important saber que les opcions comercials solen estar carregades de sucre, greixos i additius, així que no són la millor opció per a prendre de forma regular.

Si pretenem cuidar la nostra salut podem animar-nos a fer-los a casa, ja que l’elaboració dels gelats és força senzilla i no requereix de massa coses.

Ingredients per fer un gelat de fruites:

Necessitem: iogurt o llet (sencera o desnatada), sucs de fruites (millor natural), fruita tallada a rodanxes, a tires o quadradets (si volem que es vegi), sucre (opcional, en tot cas procurar no posar-ne gaire, ja que la fruita ja en porta) i pals per a gelats. Es posa tot dins una liquadora i es bat bé. Pose-ho en motlles o gots de silicona i es congelen fins que quedin presos.

tracking