Recuperar-se d'una cirurgia làser

En dos tres dies es pot tornar a fer vida normal

Recuperar-se d'una cirurgia làser

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després d’una cirurgia correctiva amb làser, em faran mal els ulls? Quan em podré tornar a maquillar? I fer esport? Aquestes són algunes de les preguntes més freqüents que es plantegen les persones que seran intervingudes amb làser per tal de corregir un defecte refractiu (miopia, hipermetropia i astigmatisme).

Cal tenir en compte que com en qualsevol cirurgia després d’una cirurgia làser hi ha una fase de recuperació. Normalment sol ser ràpida i es pot tornar a fer vida normal en dos o tres dies. El període de cicatrització, però, tarda una mica més: de tres a sis mesos, durant els quals la visió anirà millorant a poc a poc.

Les primeres 24 hores

Durant la cirurgia làser s’utilitza anestesia tòpica (gotes) i conforme el seu efecte vagi passant, la persona notarà algunes molèsties als ulls com picor, vista ennuvolada o sensibilitat a la llum. Després de la intervenció se sol veure com si tinguéssim els ulls oberts sota l’aigua. Es poden notar els ulls secs però per això l’oftalmòleg receptarà gotes humectants. Un cop a casa, la persona acabada d’operar ha de procurar descansar la vista evitant llegir, mirar la pantalla d’un dispositiu electrònic o la tele. Es recomana l’ús d’ulleres de sol en cas d’haver de sortir al carrer. A més, durant la primera setmana s’aconsella no tocar ni fregar-se els ulls o practicar esport.

La primera setmana

L’endemà de la cirurgia s’ha de realitzar un control. Aquell mateix matí la persona operada haurà de ser capaç de dutxar-se sense que li entri aigua, sabó o qualsevol altre producte als ulls. De la mateixa manera, no s’aconsella banyar-se a la piscina, al mar... durant almenys una setmana. En el cas de les dones, tampoc es recomana que es maquillin. Aquestes mesures són per prevenir infeccions.

A partir dels tres mesos

Dels tres als sis mesos, el procés de curació i recuperació és essencial per obtenir uns bons resultats. En aquest sentit, és important anar a totes les revisions postoperatòries.

ESPORT, AMB PRECAUCIÓ

Després d’una cirurgia amb làser, les persones que fan esport habitualment podran començar a practicar-lo de nou una vegada hagi passat la primera setmana. En el cas dels nedadors, s’haurà de portar ulleres. En canvi, si es tracta d’un jugador de futbol o de qualsevol esport de contacte, se li recomanarà l’ús d’ulleres protectores durant almenys un mes.

tracking