Protegir les cames de la calor

La calor pot afectar el sistema circulatori

Protegir les cames de la calor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Durant l’època estival, amb la calor intensa i sobretot si la humitat és elevada, el nostre cos s’afecta, especialment el nostre sistema circulatori. Una de les parts més vulnerables són les extremitats inferiors, especialment en aquelles persones que tenen un historial d’insuficiència venosa que acostuma a ser un problema hereditari o bé persones que han tingut algun tipus d’intervenció quirúrgica a les cames, dones embarassades o amb sobrepès, persones d’edat avançada o bé que estan tot el dia dempeus o assegudes.

MANIFESTACIONS CUTÀNIES: acostumen a ser erupcions tipus èczema o bé granets que solen anar acompanyats de picor intensa. La qual cosa fa que al gratar-se empitjorin encara més aquestes anomalies al provocar ferides i inclús llagues o úlceres de difícil curació, sobretot en casos d’hipertensió arterial, diabetis o fumadors o persones immobilitzades.

INFLAMACIÓ DE LES EXTREMITATS: degut a un mal funcionament del sistema limfàtic es pot provocar un estancament de les toxines i substàncies de desfet amb la conseqüent formació de cel·lulitis i retenció de líquids.

RECOMANACIONS PER MILLORAR LES AFECTACIONS: realitzar massatges limfàtics una o dues vegades per setmana per descongestionar i descarregar l’excés de líquid a l’interior de les cames, realitzar sessions de pressoteràpia per activar el sistema limfàtic i circulatori de la zona, menjar amb poca sal o eliminar-la per complet, prendre sucs de fruita no àcids, reduir el consum de carn vermella i en la mesura del possible abstenir-se o reduir el consum de tabac, fer servir mitges de compressió moderada

TRACTAMENT DE LES AFECCIONS

El tractament consisteix, en general, en medicacions orals per afavorir el retorn venós i de forma externa cremes i locions refrescants per alleugerir la sensació de picor, cremor o tibantor i per evitar que la pell s’erosioni, s’infecti o el problema s’agreugi.

DR. LÓPEZ GIL

Dermatòleg Dermandtek

Tel.: 886100

info@dermatologiaandorra.com

tracking