A l'estiu, vigilem la pell

A l’estiu hem de fer tractaments poc agressius

A l'estiu, vigilem la pell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

És possible gaudir d’alguns procediments estètics amb seguretat a l’estiu, sempre que sapiguem quins són i estiguin realitzats per dermatòlegs especialitzats que puguin aconsellar-nos sobre què pot beneficiar la nostra pell.

DURANT L’ESTIU EVITEM...

Aquells procediments que poden ocasionar inflamació a la pell són els que tenen més risc de deixar marques. Els que més inflamació provoquen són els pílings i alguns làsers (llum polsada, alexandrita, díode, CO2, etc.). Els pílings mitjans i profunds eliminen les capes superficials de la pell, provocant un fenomen inflamatori que té una durada de mesos. La pell queda exposada i si en aquest període es produeix una exposició solar, encara que sigui passiva, el risc que aparegui una hiperpigmentació residual o una vermellor és molt elevat. Per aquest motiu els pílings mitjans i profunds estan completament contraindicats a l’època de més sol de l’any. Els pílings superficials no ocasionen aquesta erosió tan profunda, en especial el d’àcid salicílic, que és el més superficial de tots. El podem realitzar a l’estiu si posteriorment som estrictes amb el protector solar FPS50 i amb les mesures higièniques.

Quant als làsers, recomanem evitar aquells que puguin provocar erosions a la pell. L’exemple típic és el làser ablatiu, de CO2 o d’erbi, que utilitzem per fer pílings, eliminar arrugues, taques solars o per petites intervencions.

QUÈ PODEM FER

Podem realitzar sense patir cap efecte secundari infiltracions amb vitamines, farciments amb àcid hialurònic, amb toxina botulínica i amb factors de creixement plaquetari. Cap d’aquests procediments crea una reacció inflamatòria que es relacioni amb hiperpigmentació, per tant es poden realitzar en ple estiu, si es desitja, sense cap problema.

DR. DÍDAC BARCO Dermatòleg Dermandtek tel.: 886100

A l'estiu, vigilem la pell

tracking