Pad thai

Monico Tavas, el xef del restaurant UDON, ens explica pas a pas com fer un Pad Thai

LLAGOSTÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quan es parla d’un peix saludable, a la majoria li ve al cap el peix blau, i pocs són els que pensen en el marisc, una altra font excel·lent de proteïna. Avui parlem del llagostí, aquest crustaci sovint confós amb la gamba i que ofereix múltiples beneficis nutricionals. I és que el llagostí concentra una gran quantitat de nutrients saludables i valuosos minerals i vitamines. Entre aquestes últimes, destaca la vitamina E, amb una funció antioxidant, vitamines del grup B i vitamina A, ideal per cuidar la pell i la vista. Pel que fa als minerals, el llagostí conté magnesi, sodi –per això no s’aconsella a persones amb hipertensió–, seleni i ferro –que el converteix en un aliat perfecte contra l’anèmia–. Convé tenir en compte, a més, que aquest aliment gairebé no aporta greixos ni hidrats de carboni, de manera que el seu consum està aconsellat en dietes per perdre pes. Finalment, com a nota negativa, cal afegir que el llagostí té una elevada proporció de colesterol.

LA RECEPTA:Pad thai

INGREDIENTS:

15 ml oli d’all i gingebre

15 g de pastanaga

15 g de carbassó

3 cues de llagostí

200 g de tallarí d’arròs

50 g de pasta cock

25 g de pasta suree

20 g de brots de soja

20 g de cacahuets

10 g de llima

ELABORACIÓ:

1. Agafem el wok i afegim l’oli d’all i gingebre. Un cop calent afegim la pastanaga i el carbassó tallat en juliana.

2. Afegim les tres cues de llagostí.

3. El tallarí el tindrem prèviament bullit (sis minuts), escor­regut i refredat. El tornem a bullir al cuecce pasta dos segons i l’afegim escorregut al wok.

4. Afegim la pasta cook i suree i barregem bé.

5. Muntem el plat amb els brots de soja frecos i cruixents a sobre, i decorem amb cacahuet picat i una rodanxa de llima fresca.

LLAGOSTÍ

tracking