Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Manualitats

La revolució del 'Chalk Paint'

El chalk paint és una tècnica que ha entrat amb força al món de la decoració.
La pintura 'Chalk paint' és ideal per restaurar mobles vells

La revolució del 'Chalk Paint'

La pintura 'Chalk paint' és ideal per restaurar mobles vells

Actualitzada 13/07/2017 a les 11:40
    M.Jesus Ruiz Iglesia
El chalk paint és una tècnica que ha entrat amb força al món de la decoració. No és més que pintura amb una base de guix, però dona un aire diferent als mobles i aconsegueix efectes vintage cuidats i impressionants.

La pintura al guix és perfecta per restaurar mobles i objectes vells. És un tipus de pintura amb un alt índex de cobriment i un assecat molt ràpid.

El principal avantatge d’aquestes pintures és que es poden aplicar, sense haver d’utilitzar cap imprimació, sobre qualsevol superfície. Inclosa la roba. Per la seva composició, a base de guix, fins i tot podem escriure sobre la peça com si es tractés d’una pissar­ra, però no cal confondre-la amb una pintura específica per a pintar i renovar pissar­res.

La pintura al guix és molt fàcil d’utilitzar. T’expliquem els passos més bàsics per poder renovar els teus mobles amb aquesta tècnica:

1) Prepara la superfície que vols treballar. Ha d’estar neta i seca, sense restes de pols o greix.
2) Aplica’n una capa. Pots fer-ho amb brotxa o corró, mirant que quedi uniforme.
3) Deixa-ho assecar fins que es torni completament mat. Pot tardar prop de 20 minuts. Si hi has d’aplicar una altra capa, respecta els temps d’assecatge de la primera. A la majoria dels casos, però, amb una capa és suficient per obtenir la cobertura correcta.
4) Desgasta la superfície, amb paper de vidre fi, en algunes de les zones de l’objecte per obtenir un efecte vintage. Busca que es vegi el color original. Si hi ha només una capa, serà més fàcil de polir. Si hi afegeixes dues capes de colors diferents, obtindràs un efecte semblant al decapat.
5) Per acabar i protegir l’acabat, aplica-hi una capa de cera protectora incolora. Pots fer-ho amb una brotxa o amb un drap de cotó. Deixa-la assecar durant 15 minuts i després dona-li lluentor polint-la amb un drap de cotó. Si volem que quedi l’efecte mat, podem utilitzar vernís en comptes de cera. 

Com fer la nostra pròpia 'Chalk paint'?

Necessitem tres ingredients bàsics: aigua calenta, pintura acrílica i guix. La quantitat de guix dependrà de la textura que li vulguem donar i el tipus de pintura que tinguem, tot i que no varia gaire.

1) Posem 100 ml d’aigua calenta en un recipient. Hi anem afegint el guix, a poc a poc, i remenant tota l’estona per evitar que s’hi facin grumolls. N’hi afegim fins que quedi una pasta lligada, amb la textura d’una salsa un pèl líquida.
2) Un cop tenim la pasta, hi afegim els 100 ml de pintura acrílica, del color que desitgem. Hem de remenar molt i molt bé per homogeneïtzar la barreja i que ens quedi uniforme quan l’apliquem.
3) Ja tenim la pintura. Hem de procurar fabricar la pintura a mida que la necessitem, si no s’asseca i s’endureix en poc temps.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts