Música - 7 Dies

Exposició emocional de Björk

Una experiència directa amb l'artista

Exposició emocional de Björk

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una experiència directa amb l’artista, que canta per a cadascun dels visitants.” Així defineix la cap d’exposicions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Rosa Ferré, l’exposició sobre la cantant i artista islandesa Björk. De fet, la proposta, d’uns 90 minuts, podria considerar-se un concert que comença amb els temes del seu últim àlbum, Vulnicura –ferida, en llatí–.

El visitant trobarà, només entrar, un vídeo amb visuals panoràmiques i un sistema de so que embolcalla i que canvia en funció del moviment del visitant a la sala. Es tracta d’una producció del MoMA de Nova York amb motiu de la retrospectiva dedicada a la polifacètica cantant el 2015. És més, l’exposició que el museu novaiorquès va dedicar-li va ser l’embrió de Björk Digital, que es podrà veure a Barcelona fins al 24 de setembre.

La visita continua amb un xou de realitat virtual amb el tema Stonemilker, gravat en una remota platja islandesa on la cantant va gestar el seu nou àlbum i on es reivindica que l’admissió de l’experiència de debilitat és una de les majors fortaleses. Els primers vídeos han estat gravats pel cineasta Andrew Thomas Huang, mentre que la cançó Mouthmantra permet al visitant entrar a la boca de la cantant.

PROGRAMA EDUCACIONAL

L’exposició recrea un espai educacional creat per Björk en què explorava la connexió entre el món natural i el tecnològic amb la música. També hi ha 120 minuts de videoclips.

tracking