Pinya colada

Ha esdevingut una beguda mística per les llegendes

Pinya colada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qui no s’ha pres mai una pinya colada en una ter­rasseta prop del mar? O en un local Tiki? Però saps la història d’aquest còctel? El rom és un dels licors més versàtils del món. I un dels seus còctels més refrescants és la pinya colada, un glop originari de Puerto Rico i que des del 1978 és la beguda nacional d’aquest país caribeny, però qui i quan es va inventar aquest elixir tropical?

Com tot còctel famós la pinya colada té diverses llegendes que la converteixen en una beguda mística. Molts s’autoanomenen creadors d’aquest meravellós còctel, però la pinya colada té el seu origen el 1954 al bar Beachcomber al Caribe Hilton. El verdader Ramón Monchito Marrero li van fer l’encàr­rec de crear un còctel únic per fer gaudir la clientela i va acceptar el repte.

Després de tres mesos buscant la fórmula màgica va néixer la primera pinya colada. Gràcies a la creació d’un producte novedós a l’època Coco López, una crema de coco inventada per la Universitat de Puerto Rico. Monchito va tenir un dels seus ingredients fonamentals.

Una altra història és la del Pirata Cofresí, un dels més temuts pels vaixells espanyols que creuaven les Antilles. Diu la llegenda que a principis del segle XIX Roberto Cofresí convidava la tripulació amb una beguda que els animava a seguir endavant. El combinat estava preparat a base de coco, pinya i rom blanc. Amb la seva mort, el 1825, la recepta original es va perdre al fons del mar.

LA RECEPTA

Ingredients

45 ml de rom blanc

45 ml de crema de coco

130 ml de suc de pinya

Gel

1. Col·loquem tots els

ingredients dins d’una

liquadora perquè quedi una copa cremosa.

Però si no tenim liquadora no passa res!

Fem servir una coctelera.

2. El servim en un got alt i per decorar posarem un trosset de pinya, ratlladura de coco i per donar-li

un toc de color dues

tracking