Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
El moment del còctel

Pinya colada

Ha esdevingut una beguda mística per les llegendes
La pinya colada ha esdevingut una beguda mística per les llegendes

Pinya colada

La pinya colada ha esdevingut una beguda mística per les llegendes

Actualitzada 29/05/2017 a les 18:17
Qui no s’ha pres mai una pinya colada en una ter­rasseta prop del mar? O en un local Tiki? Però saps la història d’aquest còctel? El rom és un dels licors més versàtils del món. I un dels seus còctels més refrescants és la pinya colada, un glop originari de Puerto Rico i que des del 1978 és la beguda nacional d’aquest país caribeny, però qui i quan es va inventar aquest elixir tropical?

Com tot còctel famós la pinya colada té diverses llegendes que la converteixen en una beguda mística. Molts s’autoanomenen creadors d’aquest meravellós còctel, però la pinya colada té el seu origen el 1954 al bar Beachcomber al Caribe Hilton. El verdader Ramón Monchito Marrero li van fer l’encàr­rec de crear un còctel únic per fer gaudir la clientela i va acceptar el repte.

Després de tres mesos buscant la fórmula màgica va néixer la primera pinya colada. Gràcies a la creació d’un producte novedós a l’època Coco López, una crema de coco inventada per la Universitat de Puerto Rico. Monchito va tenir un dels seus ingredients fonamentals.

Una altra història és la del Pirata Cofresí, un dels més temuts pels vaixells espanyols que creuaven les Antilles. Diu la llegenda que a principis del segle XIX Roberto Cofresí convidava la tripulació amb una beguda que els animava a seguir endavant. El combinat estava preparat a base de coco, pinya i rom blanc. Amb la seva mort, el 1825, la recepta original es va perdre al fons del mar.

LA RECEPTA
Ingredients

45 ml de rom blanc
45 ml de crema de coco
130 ml de suc de pinya
Gel

1. Col·loquem tots els
ingredients dins d’una
liquadora perquè quedi una copa cremosa.
Però si no tenim liquadora no passa res!
Fem servir una coctelera.

2. El servim en un got alt i per decorar posarem un trosset de pinya, ratlladura de coco i per donar-li
un toc de color dues
 
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477