cultura

300 objectes per definir David Bowie

L’exposició David Bowie is busca traçar la vida del cantant britànic i es podrà veure al Museu del Disseny de Barcelona fins al dia 25 de setembre

300 objectes per definir David Bowie

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Manuscrits de cançons, vestits originals, articles de moda, fotografies, pel·lícules, vídeos musicals, escenografies, instruments, portades d’àlbums i així fins a sumar 300 objectes. Són els que conformen l’exposició David Bowie is que busca traçar la vida del cantant britànic i que es podrà veure al Museu del Disseny de Barcelona fins al dia 25 de setembre. Es tracta d’una gran exposició produïda per Victoria & Albert Museum (V&A) de Londres, on es va inaugurar el 2013. Des de llavors ha fet recorregut per nou ciutats de tot el món i l’han vist un milió i mig de visitants.

Aquesta retrospectiva sobre David Bowie suposa “una experiència audiovisual completa gràcies a l’ús de la tecnologia multimèdia”, assegura un dels comissaris, Geoggrey Marsh. La també comissària de la mostra Victoria Broackes, que va poder accedir als 75.000 objectes que guarda l’arxiu de Bowie a Nova York, ha justificat l’elecció d’aquest músic per a una exposició perquè “no sols era una estrella famosa, sinó també un artista, un pioner de nous estils de música i disseny, d’avantguarda, i la seva mort va enviar una onada de xoc, però la seva importància i influència continua a través del seu llegat cultural i musical”. De fet, el títol, David Bowie is deixa obert el que ha representat el músic: “ho deixem deliberadament obert perquè David Bowie és moltes coses”.

Marsh destaca que l’exposició és molt important per als joves i per a ells han volgut crear “la sensació d’assistir a un concert de Bowie”. Aquesta immersió és possible a través de vídeos musicals com Boys Keep Swinging (1979) i Let’s Dance (1983) i actuacions musicals en directe, així com amb els dissenys de l’escenografia creats per la gira de Diamond Dogs (1974).

A l’exposició també hi ha objectes personals que fins ara no s’havien exposat mai: storyboards, repertoris de concerts així com alguns dels esborranys, partitures i textos que revelen l’evolució de la seva creativitat.

tracking