x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut de la pell

Prevenció del melanoma

El melanoma és el tipus més seriós i més perillós de càncer de pell
Detecció d'un melanoma.

Prevenció del melanoma

Detecció d'un melanoma.

Actualitzada 22/05/2017 a les 20:44
El melanoma és el tipus més seriós i més perillós de càncer de pell. Es caracteritza per presentar en la majoria de casos una àrea negra o negra blavosa i pot aparèixer en qualsevol part del cos.

Sovint el primer signe d’un melanoma és un canvi de mida, forma, color o textura d’una piga (nevus) ja existent o bé l’aparició d’una de nova. Les persones més sensibles a patir un melanoma són les que compleixen alguna o més de les següents característiques: aquelles que tinguin la pell clara, ulls clars i pèl-roges; que tinguin comptabilitzades més de 100 pigues; persones que facin exposicions prolongades al sol, i aquelles que tinguin antecedents familiars de càncer de pell o de molts càncers de qualsevol altre tipus.

Ara bé, com es pot prevenir? És aconsellable realitzar com a mínim una revisió dermatològica exhaustiva a l’any per poder detectar a temps qualsevol anomalia i tractar-la a temps, procurar prendre el sol a petites dosis durant tot l’any i a l’estiu evitar les hores centrals del dia, utilitzar protector solar FPS 50 cada dia i en els més menuts de casa protector solar físic, evitar les exposicions solars en menors d’un any, protegir la pell amb roba, gorra i ulleres, no fer ús dels UVA o solàrium, excepte que es tracti de casos d’al·lèrgia solar i llavors siguin prescrits i guiats per un metge especialista amb unes màquines d’UVA mèdiques.

CAL SABER
Tipus de càncer de pell

N’hi ha de dos tipus: el no melanoma i el melanoma. El no melanoma és el més freqüent. Però en la societat occidental el melanoma és la primera causa de mort en dones menors de 30 anys. Tots dos, si es detecten a temps, tenen tractament.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts