Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
joventut

El repte de fer triomfar la Balena Rosa

La Balena Rosa promou 50 desafiaments per animar els adolescents a aconseguir salvar vides
La Balena Rosa promou 50 desafiaments per animar els adolescents a aconseguir salvar vides

El repte de fer triomfar la Balena Rosa

La Balena Rosa promou 50 desafiaments per animar els adolescents a aconseguir salvar vides

Actualitzada 15/05/2017 a les 17:31
Les darreres setmanes ha saltat l’alarma a les xarxes socials i l’opinió pública ha quedat commocionada en donar-se a conèixer el macabre repte de la Balena Blava, un joc en què els adolescents han de fer 50 reptes, l’últim dels quals tirar-se des d’un edifici per suïcidar-se. Una pràctica que ha afectat especialment Rússia i el Brasil. I precisament en aquest darrer país ha nascut una iniciativa per combatre aquesta situació. Es tracta d’un joc totalment oposat batejat com a Balena Rosa i que promou 50 desafiaments per animar els adolescents a aconseguir salvar vides.

Mitjançant una pàgina web i una aplicació per a Smartphones (disponible en portuguès, anglès i espanyol) els creadors proposen 50 reptes i de la mateixa manera que el Balena Blava, els participants poden nominar els seus amics a través de les xarxes socials amb el hashtag #balenarosa.

El primer i segon repte que cal superar és escriure amb un retolador un missatge al braç d’una persona i dibuixar una balena rosa en un paper, compartint la foto a través de Twitter. La resta de desafiaments estan orientats que els adolescents i joves mantinguin una actitud positiva, com fer un nou amic, ajudar una persona que ha patit assetjament o fins i tot compartir una llista de cançons. En altres casos, senzillament, es fan propostes divertides com ara abraçar una fruita, dibuixar un animal imaginari, parlar amb lletres de cançons i buscar formes als núvols.

L’últim repte, que permet acabar el joc, consisteix a salvar una vida, ja sigui ajudant algú necessitat o un animal o aportant un gra de sorra en una organització. Amb tot, els reptes no s’acaben aquí i ja hi ha noves proves, com ara compartir un llibre o cantar a la dutxa.

El joc ha tingut molt èxit i els creadors han comptabilitzat més de 10.000 descàrregues de l’aplicació i tenen més de 250.000 seguidors a la pàgina de Facebook.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts