Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
espai caní

Caminar junts sense estrès

L’exercici d’anar junts és útil per caminar entre gent
L'exercici d'anar junts és útil per caminar entre gent

Caminar junts sense estrès

L'exercici d'anar junts és útil per caminar entre gent

Actualitzada 02/05/2017 a les 14:12
    Eugènia Comas i Mar Gispert
Després d’uns consells per aconseguir un passeig més tranquil, ara ens fixem en la manera per caminar junts. Sovint la gent vol que el seu gos vagi al seu costat durant tot un passeig sense moure’s ni un centímetre enrere ni endavant, però hem de pensar què passaria si mentre caminem pel carrer tinguéssim una persona al costat que ens agafa amb una corretja curta i no la poguéssim avançar ni un moment. Quin estrès! Això no relaxa ningú, només ens accelera i també ens torna més reactius.

En el camp professional i en particular en l’àmbit de competició; l’exercici d’anar junts, és a dir, que el gos vagi al costat del guia, tocant-lo i mirant-lo, dura només uns minuts. Per tant, pensem quin estrès per a ell caminar una hora junts pel carrer. Aquest exercici és molt útil si, per exemple, hem de passar per un lloc ple de gent durant uns segons o algun minut, però no per tot un passeig.

CAL SABER
Olorar per concentrar-se

El fet d’olorar també ajuda el nostre company a concentrar-se, a ser més curiós, i tot això permet fer qualsevol tipus d’entrenament amb ell.

Cal que prengui decisions
Si no pot prendre decisions per si mateix i només realitza conductes sota se-nyal del propietari pot entrar en un estat de depressió profunda.

Evitar els nervis abans de sortir 
Si en sortir de casa es posa molt nerviós no hem d’alimentar l’estat dient-li: “Anem?” Simplement instaurar rutines i sortir quan estigui calmat.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts