Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
El moment del còctel

Com preparar un bon Margarita

Un còctel Margarita

Com preparar un bon Margarita

Un còctel Margarita

Actualitzada 17/03/2017 a les 11:13
Avui dia tots coneixem aquest còctel clàssic, que és el Margarita. Però poc sabem quin és el seu origen i com va néixer aquesta famosa copa de què molts dies podem gaudir en la nostra cocteleria o bar de copes favorit. El Margarita és un còctel en què el rei és el tequila. Es consumeix a tot el món, sense perdre la seva vinculació al ter­ritori i cultura de Mèxic. Està encara de moda gràcies a les diverses variacions basades en fruites, sucs i licors, que s’han fet amb el pas dels anys i a convertir-la en una categoria pròpia dins del món de la cocteleria. Molt poques begudes, de fet, aconsegueixen arran de la seva recepta original tantes varietats, tret del Mojito o el Daiquiri. Avui ens endinsem dins la llegenda d’aquest famós combinat. I és la història amb més glamur. El 1938, un cambrer de Tijuana va quedar fascinat per la bellesa de la jove ballarina Margarita Carmen Cansino, filla d’Eduardo Cansino, ballarí natural de Castilleja de la Costa (Sevilla) i de mare irlandesa. La noia de cabellera negra, però tenyida pèl-roja, va captivar tothom amb el seu ball i atractiu i entre els qui l’adulaven hi havia aquest bàrman mexicà, que en el seu honor va crear un còctel anomenat Margarita. Hi va barrejar triple sec, suc de llima i tequila reposat. Aquesta ballarina, anys més tard, es convertiria en una cara coneguda: seria una de les actrius més emblemàtiques del cinema americà en ser la protagonista de Gilda, Rita Hayworth.

LA RECEPTA: 

INGREDIENTS:
45 ml de Tequila  
30 ml de triple sec o Cointreau
1 llimona (suc)
3 glaçons sal

PREPARACIÓ:

1. En una coctelera posem tres o quatre glaçons de gel i hi afegim els ingredients.

2. Seguidament tapem la coctelera i l’agitem fins notar que comença a suar.  

3. Hi aboquem el contingut en una copa de còctel margarita, prèviament vorejada amb llimona i sal.

4. Presentació de còctel: a la vora de la copa s’hi posa sal i un twist de llimona. Per vorejar-la posem sal en plat pla, impregnem la vora de la copa amb llimona i la col·loquem a sobre perquè s’hi adhereixi. Amb un pelador de patates farem el twist, tallarem una tira llarga i la recargolarem. Una de les variacions que es poden fer és amb fruita. Passem per la liquadora tres maduixes i ho afegim a la coctelera. Des de Glops Palau tenim una creació pròpia que és el Margarita Cream, on la textura del còctel es fusiona amb el Margarita tradicional i la crema de Margarita, fent servir tècniques de mixologia molecular.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts