El cos i la felicitat

A partir del cos es creen el caràcter i les sensacions

El cos i la felicitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El filòsof existencialista Merleau Ponty anomenava al cos subjecte encarnat, considerant-lo una espècie de plataforma d’expressió a través de la qual es mostra la personalitat interna de l’individu. Ponty va ser dels primers intel·lectuals del segle XX que va des-cosificar el cos i li va donar el paper d’ésser viu, d’ésser pensant. Fins aleshores, el coneixement acadèmic del moment veia el cos com un objecte i el tractava com a tal.

Ponty, que havia fet diferents viatges a cultures i pobles indígenes, va observar que pels antics el cos era sagrat, un ésser que estava connectat amb la ment i l’esperit de l’univers, i que tenia com a funció per a l’humà ser el mitjà d’existència en aquest plànol. Per això, el cos era una eina per programar la ment de creences i emocions, i d’aquesta forma enviar ordres a l’Univers esperant la creació de realitats.

En la nostra cultura occidental el cos està desaprofitat. Hi ha molt poc treball conscient des del cos. Només l’utilitzem o el veiem com una guia de bellesa personal, creença establerta per aquest sistema capitalista. No fem ús del cos des de la perspectiva de creixement personal. Sabies que jugant i exercint el cos d’una forma determinada pots manegar la ment humana i tot el sistema emocional? Tu, a través d’un entrenament diari del cos, crees el teu caràcter i les teves sensacions, generant un estat d’ésser diari. No perdis el temps, mou el teu cos amb sentit!

Exercici a fer

Cada dia durant un mes fes els següents moviments i gestos físics amb el cos i les seves parts. Pots acompanyar-ho amb paraules. Cada moviment té un sentit. Primer, somriu 5 minuts davant del mirall (diversió i alegria). A continuació, salta amb les cames juntes vint cops seguits (activar energia / dinamisme), balla una cançó i canta (alegria), crida obrint els braços (treure emocions negatives), camina amb el pit cap a fora i esquena recta (autoestima alta), i donat 10 aplaudiments, 10 petons i 10 abraçades a tu mateix (auto-felicitació / autoestima alta).

tracking