Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut - 7 DIES

La visió sota els efectes de l'alcohol

El consum d’alcohol causa danys a la vista, com ara visió doble, dificultat per distingir certs colors i problemes de coordinació
Sota els efectes de l'alcohol no es veuen tan bé els colors com el vermell dels frens

La visió sota els efectes de l'alcohol

Sota els efectes de l'alcohol no es veuen tan bé els colors com el vermell dels frens

Actualitzada 07/12/2016 a les 21:56
El desembre, amb l’arribada de Nadal, és època de reunir-se amb els companys de feina, amb els amics i amb la família. Encara que qualsevol dia de l’any és propens al consum d’alcohol, encetem un mes que n’és més i s’han de saber els efectes que té això sobre la visió per tal que regni la precaució. El consum d’alcohol causa danys a la vista, com ara visió doble, dificultat per distingir certs colors i problemes de coordinació. Per aquest motiu, després de consumir alcohol ens costa tant conduir. És però això que són dues coses totalment incompatibles (i no recomanables). La visió borrosa que apareix, sumada a la falta de càlcul (dismetria) i a la pèrdua d’equilibri, ens impedeix realitzar tasques i activitats on necessitem certa precisió, com en el cas de la conducció. A mesura que es va consumint alcohol, es comença a tenir dificultats per veure colors (sobretot el vermell, present als llums del fre, semàfors i senyalitzacions), adaptar-se als canvis d’il·luminació (entrada/sortida d’un túnel, conducció nocturna...) i augmenta el temps de reacció. A més, hi ha dos efectes negatius a nivell visual. Un, augmenta la percepció d’halos (cercles lluminosos). I dos, es deteriora la pel·lícula lacrimal. En el cas de consumir alcohol de manera crònica, es provoca una carència de vitamines molt importants per a la visió (B1, B2, B3, B6 i B12). Aquestes vitamines són les que ajuden el cos a obtenir energia del menjar que es consumeix així com de la formació de globus vermells. Aquesta carència pot originar la pèrdua de visió central de forma progressiva. Si a més de consumir alcohol es fuma, es genera una barreja perillosa a nivell visual perquè hi ha una inflamació del nervi òptic que degenera en una pèrdua progressiva de la visió en tots dos ulls.

AMENAÇA PER AL SISTEMA NERVIÓS 
L’alcohol afecta significativament el sistema nerviós central perquè causa impulsivitat, redueix la capacitat de valorar els riscos i ens porta a una relaxació muscular que afecta el control dels moviments oculars.
 
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts