Els canvis a la vida

Per què ens costa tant afrontar els canvis?

Els canvis a la vida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La natura de la vida té certs fenòmens que són innegociables per a l’home i els éssers vius que habiten al planeta Ter­ra. Un d’aquests, i que és una llei bàsica per a generar vida, és el canvi. És a dir: que ens agradi o no, la vida té canvis, i els canvis són diaris i bàsics i ens afecten. Els canvis existeixen perquè a l’univers tot està en moviment. Si les coses fossin permanents i immòbils no hi hauria vida. La vida només sorgeix quan hi ha moviment, quan hi ha un inici i un final, ja que aquest mecanisme de la natura dona accés a la creació de situacions i realitats. I per què ens costa tant afrontar els canvis? Per què tenim por quan hi ha un canvi a la nostra vida? La resposta la trobem en el psiquisme propi. En ell, el dia del nostre naixement es va marcar una ordre: que allò conegut és positiu i beneficiós i allò desconegut és perjudicial. El nadó passa de ser nou mesos en la panxa de la mare, allò conegut, a de cop i volta anar a un lloc desconegut, sortir cap al món. El pas d’allò conegut a allò desconegut es grava com una situació d’incertesa i es viu amb por. Aquest pas és el canvi. Degut al naixement cada cop que fem un canvi el psiquisme ho interpreta com no beneficiós. Tot i això, si ens fixem en la nostra infantesa, que és en teoria quan més feliços hem estat, podem observar que en la incertesa constant de no saber què passarà, en la sorpresa diària, en el canvi a allò desconegut per nosaltres ens estimulaven i vivíem plens de goig. El nen és un explorador que coneix un món, i en el fet de no conèixer-lo és on hi ha l’èxtasi de la vida. La felicitat només s’assoleix quan no estàs aferrat a res, i el desaferrament és viure en el canvi constant, ja que et fa sentir lliure.

DOS EXERCICIS A FER

1) Mira cap enrere i recorda tots els canvis a la teva vida. Fes-te la pregunta: després d’allò quines coses beneficioses em van succeir? Veuràs que tot canvi comporta un aprenentatge.

2) Durant un mes fes cada dia coses diferents de les quals estàs acostumat. Surt de la monotonia, sent viure en la incertesa, en allò novedos i la sorpresa. Gaudeix com un nen.

tracking