"M'agrada presentar un programa blanc, net i familiar"

Jorge Fernández. Fa deu anys que és al capdavant del concurs ‘La ruleta de la suerte’ (Antena 3), un dels programes amb més audiència de la televisió.

"M'agrada presentar un programa blanc, net i familiar"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Com es manté una de les audiències més altes de la tele durant tant de temps?

No és casual. Fa deu anys van coincidir diversos factors, com ara programar un concurs al matí, quan no n’hi havia cap. Al darrere hi havia una productora que hi creia moltíssim i un equip de gent jove amb ganes de fer-ho bé.

‘La ruleta...’ demostra que no cal caure en la teleporqueria per tenir audiència?

Mai m’ha agradat el terme teleporqueria perquè la televisió és una tria. Hi ha molta gent que mira programes que jo no veuria mai, i al contrari. Però no deixa de ser una tria. És cert que el nostre programa és molt net, blanc i familiar. M’agrada presentar un programa així.

Com ha canviat durant aquests deu anys?

Si mires les primeres edicions no tenen res a veure amb els últims, sent el mateix programa. No crec que hagi canviat l’essència, però sí que hem evolucionat, tant el format com jo mateix.

Què ha après, després de tants panells?

Desgraciadament em queda poca cosa al cap després de presentar, només algunes bajanades. Enregistrem tres programes per dia i quan surto tinc el cap com un bombo.

Després de tants programes, sabria dominar la ruleta per no caure a la ‘fallida’?

Tinc força controlades les tirades i gairebé mai caic a la fallida. És perquè abans de començar cada programa explico als concursants com han de jugar. Cada dia des de fa deu anys faig unes tiradetes. Si no ho fes bé seria un paquet!

Digui’m un concursant que l’hagi marcat.

No recordo el nom dels que m’han deixat un bon gust de boca, però sí que recordo el seu pas pel programa i si els veiés podria comentar perfectament com van jugar i què van fer. D’altres, en canvi, no recordaria ni la seva cara si els veiés. Hem tingut més de 2.500 concursants! Impossible recordar-los tots.

Té alguna anècdota inobli­dable?

Hi ha moltes anècdotes, però val més la pena veure-les que no pas explicar-les. A YouTube n’hi ha unes quantes de penjades que fan molta gràcia.

Es veu aviat fent algun altre programa?

I tant que sí! M’agradaria compaginar La ruleta... amb un programa setmanal com vaig fer amb Esta casa es una ruina. Em veig en un format diferent, potent i que s’enregistri en exteriors.

tracking