Adéu a les ulleres gràcies al làser

El procés necessita tan sols deu minuts per ser realitzat

Adéu a les ulleres gràcies al làser

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cada dia hi ha més gent que per feina o simplement per poder practicar el seu esport favorit, decideixen alliberar-se de les ulleres i les lentilles. La tècnica més coneguda per a la correcció del seu defecte refractiu, ja sigui miopia, hipermetropia o astigmatisme, és el làser.

Actualment, amb aquesta tecnologia i si la persona n’és apta –cal fer una prova abans–, s’oblida de les ulleres només seguint cinc senzills passos. Comencem per l’aplicació de l’anestesia: es tracta d’anestèsia en forma de gotes (tòpica) i fa efecte durant un quart d’hora.

A continuació, es procedeix a la creació del flap. Amb un primer làser –anomenat femtosegon–, es crea el flap corneal, necessari per tal que el següent làser –excimer–, pugui esculpir la còrnia i corregir el defecte refractiu.

La correcció del defecte refractiu és precisament el següent pas. El làser excimer esculpeix la còrnia segons les dades del pacient prèviament recollides, ja que aquesta cirurgia és ultrapersonalitzada. És important saber que es cor­regeix la miopia, la hipermetropia i l’astigmatisme al mateix moment.

Tot seguit, es du a terme la col·locació del flap: un cop feta la correcció, l’oftalmòleg recol·loca el flap corneal al seu lloc, aplica unes gotes i comença la cicatrització.

Durant unes hores després de la cirurgia és possible que els ulls plorin o el pacient hi vegi borrós. A mesura que passin les hores i amb l’ajuda d’uns col·liris prescrits per l’oftalmòleg, la visió es recupera notablement i gradualment fins arribar a tenir una visió perfecta sense ulleres. Tot aquest procés necessita uns deu minuts per ser realitzat.

tracking