Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar

‘Fumeta’ massa generós

Un jove de 21 anys s’enfronta a una petició de pena de tres anys de presó, 18 mesos ferms, per haver ofert cigarretes amb cànnabis a menors. La fiscalia el vol a la Comella perquè una de les persones convidades a fumar tenia 13 anys.
O almenys així ho va assegurar ahir al Tribunal de Corts un jove andorrà acusat d’un delicte major continuat de cessió de droga a menors d’edat. Tenia 18 anys quan va dur a terme els delictes pels quals va ser acusat per la fiscalia i la majoria de les persones a les quals va convidar a compatir porros en tenien 17. La majoria, perquè un dia en un parc de Sant Julià de Lòria va oferir una cigarreta de cànnabis a una nena de 13 anys. Una edat que el fiscal considera prou baixa com per demanar presó ferma per al jove que ahir va seure a la banqueta del Tribunal de Corts. El ministeri públic vol que sigui condemnat a tres anys de presó, 18 mesos dels quals ferms. La resta els condiciona que l’acusat pugui demostrar que té una feina.    Per la sala de vistes número tres de la Batllia van anar desfilant tots els joves –veïns de la parròquia laurediana– als quals la fiscalia assegura va cedir cànnabis l’acusat. Una d’elles, la menor de 13 anys (ara en té 16), que va explicar que coneixia el processat i que mai li havia volgut vendre droga. “Un dia que estàvem amb més gent sí que em va oferir provar un porro, però li vaig dir que no”, va explicar la jove. “Ell se’l va fumar davant meu i de la resta de gent que estàvem allà”, va afegir.  
ExnÒvia emprenyada? També va declarar la que en l’època dels fets (entre el setembre del 2011 i l’agost del 2012) era la xicota de l’acusat. No només va assegurar que el noi oferia cànnabis als seus amics, sinó que també en venia. Va explicar que alguna vegada li havia demanat que portés la droga a sobre perquè en ser menor d’edat –tenia 16 anys– no li passaria res. Des del ministeri públic se li va demanar si tenia animadversió a l’acusat, ja que la noia el va denunciar en el seu dia per abusos sexuals.    Una altra jove, també exparella del processat i menor d’edat quan es va cometre el delicte, no va parlar de venda sinó que el noi sovint consumia cànnabis amb els amics. Després de tres anys des que van passar els fets, va assegurar no recordar si ella havia fumat o no, però el que sí que tenia molt clar és que encara li devia 130 euros d’una polsera.     De la resta de testimonis, dos van assegurar que havien consumit droga amb el processat i que era ell qui sempre portava el cànnabis. Un tercer va admetre que un dia li va oferir una cigarreta amb droga i que la va refusar. El darrer testimoni va anar més enllà i va parlar que tenia coneixement que l’acusat li podria facilitar cànnabis. Un dia, fins i tot, el va trucar per si podia comprar-li, però el processat va assegurar que no en tenia. “Un amic em va dir que li preguntés, que ell en podia tenir, i quan em va dir que no, li vaig demanar si coneixia algun venedor”, va explicar davant del tribunal.            L’acusat va admetre part de les cessions i haver ofert un porro a la nena de 13 anys, però va negar en tot moment que es dediqués a la venda. La defensa es va mostrar d’acord amb part dels fets imputats al seu client, però va indicar que algun dels oferiments van ser només en grau de temptativa. A dia d’avui, el jove ja no té relació amb les drogues i té una feina, és per això que la lletrada va demanar una condemna que no inclogui l’entrada a la presó.
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
Comentaris
  • #3
    (09/07/15 16:32)

    totalment d'accord amb xavi....

    Denunciar comentari
  • #2
    (09/07/15 11:33)

    s'empresona un consumidor de cannabis inofensiu, i es deixa solament arestat a domicili un jove violent que va apallissar casi mortalment el turista frances... el mon al reves, el mon d'andorra... una vergonya!

    Denunciar comentari
  • #1
    (09/07/15 08:04)

    Empresonar un CONSUMIDOR de cannabis no té cap sentit. Tenir sentit comu no significa ser Holanda, però tampoc cal ser Tailàndia.

    Denunciar comentari
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477