Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats
Reunió de poble, dilluns a la nit a Encamp.
Fernando GalindoEl torn de preguntes posterior a la reunió de poble a Encamp, dilluns a la nit, sobre la concessió de les pistes de la parròquia a Saetde va ser llarg i intens. Els cònsols, Laura Mas i Jean-Michel Rascagneres, van enfrontar-se a un interrogatori sobre l’acord pel futur del domini esquiable de Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp protagonitzat en bona part per l’excònsol encampadà Miquel Alís.
No és cap secret que qui va encapçalar el govern de la parròquia entre el 2004 i el 2011 manté un llarg enfrontament amb Joan Viladomat, el soci majoritari (en té el 51% de les accions) de la societat que ha gestionat el domini des que va signar-se la primera concessió, el 1967. La confrontació, cal recordar-ho, no tan sols ha estat verbal. També ha arribat als jutjats, on Alís ha emprès diversos litigis contra les operacions de Saetde, controlades per la societat propietat de Viladomat.
Alís va insistir, en tots els moments en què va prendre el micròfon per fer preguntes als cònsols, que el comú hauria de tenir “més valentia” i aprofitar el moment per prendre el control de la majoria de les accions de Saetde. L’excònsol va defensar l’argument que el comú podria gestionar directament les pistes amb els exemples de Sercensa i Gasopas. La primera és propietat al 100% de la corporació “i mai no ha falllat la llum al Pas”. El comú controla el 51% de les accions de la segona “i sempre hi ha hagut gasolina per vendre”. Si se signa aquesta nova concessió, va concloure Alís, “hi haurà 50 anys més de problemes”.
Rascagneres, per la seva part, va recordar a l’excònsol que extingir la concessió actual, que acaba d’aquí a 14 anys, seria molt costós per al comú. Segons l’estudi previ encarregat pel comú, va detallar el cònsol menor, si la corporació decidís rescindir el contracte hauria de pagar 150 milions d’euros a Saetde en compensacions. I això si la societat no li reclamés la part corresponent a l’ampliació del 20% del període de concessió, un dret de què Saetde podria beneficiar-se gràcies a la llei per compensar les pèrdues de la covid.
Que curioso que esté tema salga precisamente ahora cuando a la concesión actual le quedan 14 años de vigencia.
A lo mejor es porque hay elecciones comunales dentro de un par de meses.
El dubte és de base. Ben simple. Aquí no hi ha cap adjudicació, ni competència, tot s'ha negociat (i ajustat...) a dos bandes. El Quel, que és guit, ja ho ha vist. Però que pugui ser legal, no vol dir que sigui constitucional, ni proporcional...
RespondreBé... també és d'agraïr l'esperada intervenció de l'Alis, fa més entretinguda la reunió, pobre home...
Respondre
I quan l'hi costaria Sr Rascagneres a Saetde torna el terreny al estat natural ? 500 ml o 1000 ml ?
Heu valorat que val ? Sr Rascagneres no digui més rucades, entenc que les preguntes que l'hi faig son massa complicades per vostè.
Felicitacions va dir..
Porta a la justícia perquè ? Per perdre tot el que ha portat ? Au va !!!!! Ganes de fer gastas diners al poble.
Gràcies Sr. Alís per defensar l'interès general! Com vosté insinua, tot plegat és tant esperpèntic que aquí hi ha o bé molta incompetència o bé hi ha gat amagat. Caldrà doncs portar-ho a la justícia per a que un tercer decideixi si l'adjudicació que volen fer, per concurrència de projecte, burlant la Llei de Contractació Pública, és vàlida.
RespondreAquest senyor no es ningú a Encamp, és molt tòxic, millor lluny.
Respondre
S'està construint un fals relat per part del Comú argumentant que costaria 150 M€ recatar els 14 anys de la concessió. La pregunta és perquè cal rescatar-ho amb tanta urgència abans de les eleccions comunals? No n'hi ha cap d'urgència. Senzillament, es continua negociant amb l'empresa al temps que s'estudia les diferents accions que el comú podria fer per millorar la seva posició, tot vigilant que l'adjudicatari vagi donant compliment al contracte de concessió. En primer terme, es procedeix a valorar els actius per mitjà d'auditoria independent, ja que ara la valoració de 150 M€ és de part. De mentre tant es prepara un concurs i es tempteja a diverses empreses gestores. També s'analitza el rescat via expropiació del contracte. Cal trebalar-ho bé, amb transparència.
Respondre