TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El PS vota en contra del projecte de pisos de lloguer social del Cedre

El grup de la minoria no està d’acord amb el model de concessió i vol que la inversió i la gestió les assumeixi el comú

Laura Camps, secretària general, ahir saludant el seu predecessor, Àngel Grau.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup del Partit Socialdemòcrata + Independents al comú d’Andorra la Vella va votar ahir en sessió de consell en contra del projecte de construcció, gestió i explotació dels pisos a preu regulat de l’avinguda d’Enclar, a la zona del Cedre. Tot i que la intenció inicial del grup era abstenir-s’hi, va decidir canviar el sentit del vot arran d’una discussió, durant el debat sobre aquest punt, amb el cònsol major, David Astrié. El motiu de la topada? Els detalls del plec de bases del concurs.

L’argument principal dels socialdemòcrates en contra del projecte és que es tracta d’una concessió. El PS està d’acord a construir pisos a preu regulat, però defensa que la inversió l’hauria d’assumir el comú perquè, tal com va afirmar la consellera socialdemòcrata Dolors Carmona, té una bona situació financera i, per tant, també “els diners per fer-ho”. En aquest sentit, la representant de la minoria va remarcar: “Si podem pagar les fonts de llums de colors de la Rotonda també podem pagar els pisos.”

Per la seva part, el cònsol major va celebrar que el projecte tiri endavant: “El que és important és que avui falta un dia menys perquè els pisos siguin una realitat.” Astrié va defensar que la concessió a una empresa privada “és el model adequat” per construir i gestionar el bloc.

Durant la sessió de consell el cònsol major va revelar alguns dels requisits per accedir a aquests habitatges. Els usuaris han d’haver estat censats a la parròquia d’Andorra la Vella com a mínim durant 15 anys, no necessàriament consecutius i que es computaran a comptar de la majoria d’edat. En el cas de les persones amb mobilitat reduïda, hi podran optar residents d’altres parròquies, sempre que demostrin la residència al país durant com a mínim cinc anys.

Els sol·licitants, a més, no podran ser titulars de cap habitatge i hauran d’acreditar uns ingressos bruts d’entre 1 i 1,5 del llindar econòmic de cohesió social (LECS), valorats per unitat familiar.

ELS SERRADELLS GRATUÏT PER ALS MAJORS DE 65

El ple del consell va aprovar concedir l’abonament gratuït al centre esportiu dels Serradells als majors de 65 anys residents a Andorra la Vella. La gratuïtat del servei serà efectiva a partir de mitjans de juny. La mesura, que s’emmarca en el pla de gent gran activa i de promoció d’hàbits saludables, suposarà l’accés il·limitat a la piscina i al gimnàs, així com a les activitats dirigides que s’hi porten a terme. La sessió va acabar amb el nomenament i la promesa del càrrec de Laura Camps com a nova secretària general del comú. A partir de juliol rellevarà Àngel Grau, que es jubila.

tracking