x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
REPORTATGE

Objectiu complert

El Papa Francesc va rebre ahir la rèplica de la marededeu de Canòlich que s’ha realitzat enguany amb motiu del 800 aniversari de la troballa de la verge
El papa Francesc va rebre ahir una rèplica de la marededeu de Canòlich.

El papa Francesc va rebre ahir una rèplica de la marededeu de Canòlich.

El papa Francesc va rebre ahir una rèplica de la marededeu de Canòlich.

VATICAN MEDIA
La delegació laurediana va estar formada per més d'una seixantena de persones.

La delegació laurediana va estar formada per més d'una seixantena de persones.

La delegació laurediana va estar formada per més d'una seixantena de persones.

P. Chisvert
Actualitzada 01/06/2023 a les 11:10
La rèplica de la verge de Canòlich ja està en mans del papa Francesc. Després que s’hagués especulat molt sobre si finalment per motius de salut el Sant Pare podria rebre la fidel rèplica de fusta que s’ha elaborat enguany, amb motiu del 800 aniversari de la troballa de la marededeu, l’esperat moment va poder tenir lloc segons el que s’havia previst i va ser el colofó que es volia per a aquest maig de Canòlich. A més de lliurar la talla, els representants lauredians van poder intercanviar obsequis amb el papa (que els va entregar un rosari) i van aprofitar per demanar-li que visiti Andorra. D’aquesta manera, els feligresos que es van desplaçar fins a la Santa Seu, més una seixantena de persones en total, van tenir èxit en el seu objectiu.

Entre les persones que van acompanyar l’arquebisbe, Joan-Enric Vives, que va presidir la delegació, hi van estar el rector de Sant Julià de Lòria, Pepe Chisvert; l’ambaixador davant de la Santa Seu, Carles Àlvarez Marfany; i els cònsols lauredians, Josep Majoral i Mònica Codina. Després de l’audiència, els feligresos van poder visitar la Basílica de Sant Pere. El cònsol major es va mostrar satisfet després de l’acte i va manifestar que “ha estat un dia excepcional per a Sant Julià de Lòria i per a Andorra. La veritat és que ha estat un dia molt emotiu”.

Per la seva banda, Pepe Chisvert afirmava que havia estat un acte molt “gratificant i significatiu”: “Hem tingut molta il·lusió al poder portar al Sant Pare Francesc una talla de la Mare de Déu de Canòlich amb motiu dels 800 anys de la seva troballa i hem compartit amb ell l’afecte per les nostres valls d’Andorra i el desig que sempre li fem que vingui a visitar les terres andorranes”, fa afegir Chisvert.

El lliurament de la rèplica de la verge al papa Francesc, que va ser transmesa en directe per la televisió del Vaticà, ha estat un dels últims actes que s’han programat enguany amb motiu de Canòlic, que han estat més nombrosos que en altres ocasions al celebrar-se els 800 anys de la troballa de la marededeu. Tot i això, encara queda com a cloenda del mes Canòlich la presentació del curtmetratge Tirites, que tindrà lloc aquest vespre als Cinemes Illa Carlemany. “Quan el que es fa habitualment són novenes, misses, estampetes, hem volgut fer una cosa molt creativa com és aquest curtmetratge, en què hem recreat la llegenda de la Mare de Canòlich”, explicar Chisvert, que afegeix que “és una pel·lícula a la qual volem també donar una projecció més enllà de les fronteres andorranes i presentar-la a concursos internacionals”. “El que volem és donar a conèixer el nostre país i la història de la nostra estimada Mare de Canòlich”, va afegir el rector de Sant Julià de Lòria.

Un dels actes més multitudinaris de la celebració d’enguany va ser l’aplec de dissabte passat, que va aplegar milers de feligresos que es van apropar fins al santuari. En aquesta ocasió, van ser uns 6.000 els que es van repartir entre els assistents, cosa que dona idea de l’arrelament que té aquesta tradició no només entre els lauredians sinó també entre molts andorrans.
Etiquetes
Veure’n més
33
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts