x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Andorra la Vella

El comú convoca un concurs d'escultura dotat amb un premi de 6.000 euros

L’objectiu de la iniciativa és fer créixer la galeria d’art a l’aire lliure del Parc Central
Les autoritats comunals amb els artistes que tenen obres al Parc Central.

Les autoritats comunals amb els artistes que tenen obres al Parc Central.

Les autoritats comunals amb els artistes que tenen obres al Parc Central.

C. A. V. / T. L.
Actualitzada 31/05/2023 a les 12:10
El comú d’Andorra la Vella va anunciar ahir la convocatòria del Premi Andorra la Vella d’Escultura Urbana, de caràcter biennal i amb un premi de 6.000 euros per al guanyador, més 14.000 euros per a la producció de l’obra. L’objectiu és potenciar la creació artística del país en l’àmbit de l’escultura urbana i posicionar els espais urbans de la capital, i en especial el Parc Central, com a enclavament de creació artística i epicentre de l’art contemporani. El concurs està adreçat tant als artistes consolidats com als emergents i les propostes es poden presentar fins a l’1 de setembre. Un jurat format per persones de reconeguda trajectòria en el món de les arts serà l’encarregat d’avaluar i votar les obres.

Així ho va explicar el cònsol major, David Astrié, en un acte en què va estar acompanyat dels artistes que actualment tenen escultures exposades al Parc Central. “Vist que cada cop hi ha més obra cultural i que té un lligam perfecte amb el Centre d’Art, hem decidit convocar el Premi Andorra la Vella d’escultura urbana”, va manifestar Astrié.

El cònsol major es va referir també als molts canvis que s’han anat portant a terme al parc i que encara s’estan fent, com la nova zona de joc del parc infantil. “És un espai que cada vegada utilitzen més usuaris i que a més també s’ha convertit en un enclavament cultural”, va emfasitzar. Aquest espai públic ha experimentat darrerament millores importants, com les relatives a la gespa, l’arbrat i el llac, i a més s’han reparat les tanques del passeig del riu.

Astrié va informar també de la instal·lació en aquest mateix espai des de fa uns dies de l’escultura de Josep Viladomat Nu femení sedent o Mari Carme, que fins ara estava ubicada a la rotonda de la Baixada del Molí “per la coherència d’aquest enclavament cultural que hem aconseguit que esdevingui el Parc Central”.

El cònsol menor, Miquel Canturri, va recordar que ja fa temps “que des de la corporació comunal s’està impulsant que el Parc Central esdevingui un centre d’art a cel obert”.

El Parc Central compta actualment amb sis peces d’artistes del país: Àngel Calvente (Bust de Filipines), Rafael Contreras (La Cadireta), Judit Gaset (“...El vent recull l’univers infinit”), Nerea Aixàs (Homenatge al voluntariat), Emma Regada (Jo en tu) i la recentment instal·lada Nu femení sedent o Mari Carme, de Josep Viladomat.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts