x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La Massana

La construcció del vial podria començar la tardor d'aquest any

El comú dona llum verda a la signatura de convenis de cessió anticipada de terreny per poder posar en marxa la primera fase del desviament
El punt on es preveu que desembocarà el vial.

El punt on es preveu que desembocarà el vial.

El punt on es preveu que desembocarà el vial.

Fernando Galindo
Actualitzada 26/05/2023 a les 11:03
El consell de comú de la Massana va donar llum verda ahir a la signatura de convenis de cessió anticipada de terreny per poder construir la primera fase del futur desviament. La cònsol major, Olga Molné, va agrair la implicació i bona disposició dels propietaris, “que han participat en moltes reunions, algunes amb el Govern, i que han col·laborat per permetre que aquest vial sigui una realitat”. La mandatària va apuntar que la primera màquina excavadora podria començar a perforar el sòl la tardor d’aquest any. “Esperem que les obres puguin arrencar abans del final de mandat”, va afirmar la cònsol menor, Eva Sansa.

De moment, però, el que s’ha aprovat són la major part dels convenis amb els titulars dels terrenys. El comú treballa amb la perspectiva d’enllestir el procés de negociació amb els altres dos propietaris les properes setmanes, un dels quals és el quart de Sispony.

Molné va detallar, a més, que el projecte constructiu estarà acabat al juny, sempre que es compleixin, això sí, els terminis previstos pel comú. Tot seguit es farà la licitació de les obres. La publicació del plec de bases del concurs es farà en conjunció amb el Govern.

Cal recordar que l’executiu haurà de finançar gairebé la totalitat dels 19,2 milions que es calcula que costarà el projecte. D’aquests, la corporació comunal, segons el pressupost per a aquest any, en pagarà uns 750.000 euros. Un tram del futur vial, doncs, serà de titularitat comunal, mentre que l’altre és el que el Govern ja ha definit en el pla d’infraestructures viàries.

D’altra banda, en la sessió de consell de comú també va aprovar-se una partida per un import de 839.000 euros per fer front a la compensació a un propietari privat per la cessió d’un ascensor que comuniqui l’avinguda Sant Antoni amb el futur vial. L’equipament s’integrarà en una urbanització que es construirà al serrat de la Cabanota. Ahir va donar-se llum verda a altres projectes, com la remodelació de la font de la plaça de les Fontetes, la reforma de la plaça de la Ciutadania i l’habilitació d’un office més gran per als treballadors.
 
SEGONA FASE DE SANTA COLOMA
La reforma integral de Santa Caterina estarà enllestida pels volts de l’octubre o el novembre, segons la previsió del comú. En la sessió va adjudicar-se la segona fase dels treballs, que inclourà una pista de bàsquet i una zona de cal·listènia, a més d’una gran zona enjardinada. Les obres tindran un cost d’uns 650.000 euros. El conseller d’Educació, Joventut i Esports, Kevin Poulet, va assegurar en la roda de premsa posterior al consell que la primera fase del projecte ha tingut una gran acollida entre el jovent, que cada tarda i el cap de setmana omple el parc. L’equipament disposa d¡una pista de futbol i d’un espai per a la pràctica de l’skate park.
  • #2 M. Galbany
    (26/05/23 14:06)

    I perquè no començen per Nadal que es quant s'inicia la temporada d'esqui

    Respondre
  • #1 Carles
    (26/05/23 09:29)

    Ho volen fer servir com a acte de campanya pero no tenen res de res acabat ni "tot" signat. Es ler exercir pressio. Si no fos per el bloc d'edificis serra de l'honor recent construits que els hi sortira l'acces rodat casualment "GRATIS" igual se li donaba prioritat a la zona de bombers que de moment tambe anira cap a cap lloc.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts