La capital torna a ser l'escenari d'una gran festa de la xocolata.TONY LARA / COMÚ ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torna la festa de la xocolata a Andorra la Vella. És una frase que qualsevol nen voldria sentir –i més ara que venen uns dies de festa– perquè no hi ha res millor que una bona xocolata. El Xoco Fest va obrir ahir a la tarda les portes de la segona edició amb l’objectiu de superar l’èxit d’ara fa un any, quan la capital va veure com totes les activitats organitzades per aquest festival es van omplir des d’un primer moment. Per aquest motiu, el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, va explicar ahir en la inauguració de la festa que el comú ha volgut fer una aposta ampliant les activitats i l’aforament dels tallers que es duran a terme de forma diària fins al 8 d’abril a la plaça de l’antiga caserna dels bombers, paral·lela a l’avinguda Meritxell.

“La novetat és que s’amplien els expositors de set a nou i també s’amplien els tallers i esdeveniments pel que fa a capacitat”, va remarcar cònsol major, que va asseverar que la voluntat del comú és que el Xoco Fest “es vagi consolidant com la fira de la xocolata del Pirineu i del sud d’Europa”. En aquest sentit, cal destacat que enguany hi haurà un total de 56 activitats, que suposen 13 més que ara fa un any. “L’any passat tots els tallers van tenir una afluència del cent per cent; aquest any hem ampliat la capacitat perquè tothom pugui participar-hi; esperem que ningú es quedi sense plaça”, va insistir Astrié, que va detallar que per a les activitats d’aquest cap de setmana els aforaments ja estan complets per a totes les activitats previstes. De fet, un dels primers espais amb més èxit va ser el jardí de Pasqua, de 300 metres quadrats, que va captar l’atenció dels més menuts.

Pel que fa a les inscripcions, Astrié va detallar que, com l’any passat, es poden fer mitjançant el web tant per a les activitats de matí (una altra novetat) com per a les de tarda, totes amb aforament limitat. “Enguany hem fet aquesta aposta per la festa vist l’èxit de l’any passat; ara veurem si durant la setmana també s’omplen totes les activitats previstes”, va afirmar el màxim responsable del comú de la capital, que va recordar que la fira estarà oberta d’onze del matí a dos quarts de dues del migdia i de cinc de la tarda a vuit del vespre.

Una mona gegant

Més enllà dels tallers previstos per als més petits (entre els quals hi ha contacontes o xocolatades populars gratuïtes), així com per a adults (principalment degustacions a cegues o maridatges) –aquests últims a un preu de cinc euros per persona–, un dels grans atractius serà la creació de la mona gegant del Xoco Fest. Una construcció que comportarà més de 100 quilos de xocolata i que es durà a terme a la Fàbrica de la xocolata. En aquest sentit, l’encarregat de realitzar aquesta escultura serà el xef pastisser i xocolater Adrián Ramírez, que té més de 70.000 seguidors a Instagram i 90.000 a TikTok.

No serà, però, fins dissabte 8 d’abril (a les 17 hores), el darrer dia d’aquesta fira de la xocolata, que la construcció la podran degustar els assistents.

tracking