Comú i Govern amplien l'aportació a l'Ull Nu per consolidar el festival

El certamen audiovisual torna del 9 a l’ 11 de maig amb una participació que l’organització espera que sigui de rècord

Signatura del conveni de subvenció al festival Ull Nu.C. ESTEVE / SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El festival audiovisual d’Andorra Ull Nu torna del 9 a l’11 de maig amb més participació que mai. El director del certamen, Hèctor Mas, va apuntar ahir en roda de premsa que el festival ha rebut unes 500 propostes audiovisuals, entre curtmetratges, migmetratges i llargmetratges, que aspiren a obtenir alguns dels premis del concurs. D’aquestes, unes 300 compleixen les bases. “En els últims anys hem rebut una mitjana de 400 propostes. Segur que n’hi haurà més perquè a última hora sempre augmenta la participació”, va assenyalar Mas.

L’organització del festival, el comú d’Andorra la Vella i el ministeri de Cultura i Esports van signar ahir un conveni de col·laboració per als propers quatre anys. La corporació de la capital es compromet a fer una aportació econòmica de com a mínim 40.000 euros anuals en aquest període, i el Govern, una altra de 44.500. Totes dues administracions han incrementat l’import de la subvenció en aproximadament el 10%.

Aquests diners –84.500 euros en total– es destinaran a sufragar totes les activitats i despeses que es derivin de la consecució dels objectius del festival. Una part de l’aportació del Govern permetrà finançar el premi al millor llargmetratge o migmetratge (3.000 euros), el premi a la preservació de la memòria històrica (1.000 euros) i l’organització d’un taller infantil impulsat per l’Arxiu Nacional (500 euros).

La col·laboració entre l’organització del festival, el comú i el ministeri va iniciar-se el 2011 i va consolidar-se el 2016 amb la signatura del primer conveni. En aquest sentit, la ministra de Cultura i Esports en funcions va ressaltar que la voluntat de l’executiu és consolidar encara més el festival perquè continuï sent “un punt de trobada dels joves creadors audiovisuals, tant d’Andorra com de les regions i països veïns que hi participen, així com un atractiu turístic i cultural per a tot el país”.

El cònsol major de la capital, David Astrié, va destacar que el festival ha esdevingut una cita de referència per al sector i que cada cop atrau més públic.

El director del festival va mostrar-se satisfet de l’assoliment de l’acord. “Volem que el festival Ull Nu sigui un pilar en la indústria audiovisual del Principat. Volem despertar l’interès dels més joves i així facilitar que puguin conèixer allò que s’està fent”, va remarcar.

El conveni facilitarà la professionalització progressiva de totes les persones que participen en el festival audiovisual, incloent-hi artistes, tècnics i gestors, així com el desenvolupament i captació de nous públics per al festival, amb una atenció especial en els joves.

EL QUEBEC, TERRITORI CONVIDAT

Com a novetat, l’edició d’aquest any d’Ull Nu acollirà un territori convidat. La tria ha estat el Quebec, amb una instal·lació al Bici Lab, el centre interactiu de la bicicleta d’Andorra la Vella, a càrrec d’un artista d’aquesta regió francòfona del Canadà i la selecció d’una mostra d’obres audiovisuals. La peça es podrà veure fins al final del mes. Riva va puntualitzar que el Govern vol donar continuïtat a aquest nou vessant del festival, ja que s’emmarca en l’estratègia de diplomàcia cultural del Govern.

tracking