Cabot demana d'aclarir els criteris dels tributs per a pisos buits i llogats

L’oposició reclama que es doni a conèixer en quins casos els propietaris ha de pagar el tribut

Una zona residencial de Canillo.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’oposició canillenca va reclamar ahir que s’aclareixin les casuístiques en les quals un propietari ha de pagar el tribut de 250 euros per tenir un pis buit. Des d’Objectiu Comú la consellera, Dolors Cabot, va reclamar a la corporació “unificar els criteris en els quals es cobra aquest tribut; d’aquesta manera seria més just i igualable per a tothom”.

La consellera de la minoria va fer aquestes declaracions després del malestar de propietaris de pisos que han vist com se’ls cobrava 250 euros per un pis buit quan en realitat havia estat llogat. La problemàtica rau en el fet que el llogater no s’ha donat d’alta com a habitant de la parròquia o els pisos han estat ocupats per temporers que no tenen l’obligació de censar-se.

De fet, Cabot va defensar que des de la seva formació aquesta situació ja s’havia portat a les comissions del comú, un fet que “repetirem en els propers dies perquè el dia 30 tenim sessió de comú i estic segura que en tornarem a parlar”, va defensar ahir la consellera.

Una altra de les crítiques que va realitzar ahir la consellera de l’oposició comunal és el fet que “no es donen a conèixer aquests criteris; si el pis forma part d’una societat no es paga, si és un privat, sí... Segons les cosnotacions hi ha qui ha de pagar i qui no”, va destacar, motiu pel qual Cabot va defensar que és imprescindible “potenciar aquests criteris i donar-los a conèixer perquè tot­hom en sigui conscient, deixant clar quan s’ha de pagar si el pis està en ús turístic, si està tancat o si està sent llogat”.

“Cal una reflexió més profunda”, va remarcar Cabot, que va asseverar que la situació que s’ha produït amb aquest tribut ha de servir per obrir una anàlisi més profunda de com s’han de gestionar els habitatges de la parròquia, així com quines mesures s’han d’implementar per potenciar l’entrada de pisos al mercat de lloguer a un preu assequible. Per tot això, la consellera va reclamar un registre de la propietat per tenir coneixement de quins habitatges s’estan destinant a l’ús turístic, però també quins estan buits i així poder saber la situació del sector. “S’ha de potenciar que hi hagi més pisos de lloguer a preu assequible, cal aconseguir que pisos dedicats al mercat turístic passin a lloguers habituals”, va asseverar Cabot, que va afegir que d’aquesta manera “aconseguiríem que el mercat es regulés d’una forma molt més sostenible”. “El que no pot ser és que construïm pisos quan en tenim de buits i que els nous també quedin buits”, va lamentar la membre de la corporació, que va demanar que es dugui a terme una reflexió conjunta perquè “aconseguim fer entrar aquests pisos al mercat”. “Si es volen fer entrar aquests pisos al mercat de lloguer cal un acord clar sobre quan s’ha de pagar aquest tribut i quan no”, va sentenciar.

tracking