x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Andorra la Vella

Pas de vianants elevat a la Dama de Gel

El comú invertirà 275.00 euros en tres millores urbanístiques per facilitar la mobilitat a peu
El cònsol major, David Astrié, explicant els tres projectes en marxa.

El cònsol major, David Astrié, explicant els tres projectes en marxa.

El cònsol major, David Astrié, explicant els tres projectes en marxa.

c. ALV / t. l.
Actualitzada 21/03/2023 a les 12:07
El comú d’Andorra la Vella va anunciar ahir tres actuacions urbanístiques que tenen com a objectiu afavorir la mobilitat a peu de les persones, un àmbit que la corporació sempre ha considerat fonamental i prioritari. Tal com va explicar el cònsol major, David Astrié, no es tracta d’obres de gran envergadura, però sí que milloraran la circulació de les persones, i afavorirà especialment les que tinguin una mobilitat reduïda o portin, per exemple, un cotxet per a nens.

Una primera actuació és la construcció d’un pas de vianants volat que facilitarà la circulació entre el carrer de la Unió i Doctor Mitjavila, a la rotonda de la Dama de Gel, que durarà dos mesos i costarà 80.000 euros. El projecte també inclou baranes i un reforç del sistema d’enllumenat públic per garantir les màximes condicions de seguretat tant per als vianants com per als conductors. L’afectació del trànsit serà mínima perquè la majoria dels treballs es faran durant la nit.

El comú de la capital també vol construir un ascensor entre l’avinguda Meritxell i el carrer Bisbe Príncep Iglesias, una zona que té un desnivelll important, amb una inversió estimada de 135.000 euros. En aquest cas els treballs tindran tres mesos de durada i també s’aprofitarà per embellir l’espai amb un jardí vertical a tres façanes, amb una ornamentació similar a la que tenen les lletres de gran format d’Andorra la Vella que es troben a la Creu Grossa. Finalment, s’arranjaran dos trams del marge dret del riu al passeig entre el pont del Lycée Comte de Foix i la Borda Mateu, concretament en dos ponts on ara no hi ha tartan i que estan acabats amb reixa. I és que inicialment el pla d’infraestructures viàries preveia aquí dos ponts per creuar el riu, però es van desestimar per modificacions urbanístiques posteriors. Aquí s’invertiran 60.000 euros i la millora, que suposarà que el circuit tingui la mateixa amplada en tot el recorregut, estarà a punt en dos mesos. La circulació no es tallarà perquè està previst que hi hagi passos alternatius. “Es tracta d’actuacions que el comú considera claus per millorar la qualitat de vida de les persones”, va emfasitzar el cònsol major.
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts