Urbanisme

El comú anuncia tres actuacions per millorar la mobilitat a Andorra la Vella

Hi haurà un pas de vianants entre el carrer de la Unió i Doctor Mitjavila

David Astrié en la roda de premsa d'aquest matíComú d'Andorra la Vella / Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Andorra la Vella ha anunciat avui tres actuacions urbanístiques que tenen com a objectiu afavorir la mobilitat de les persones, un àmbit que la corporació sempre ha considerat fonamental i prioritari. Tal com ha explicat el cònsol major, DavidAstrié, no es tracta d'obres de gran envergadura, però sí que milloraran la circulació de persones, sobretot les que tinguin una mobilitatreduïda, oportin, per exemple, un cotxet per a nens.

Una primera actuació serà la construcció d'un pas de vianants que facilitarà la circulació entre el carrer de la Unió i Doctor Mitjavila, que durarà dos mesos i costarà 80.000 euros. L'afectació del trànsit serà mínima perquè la majoria dels treballs es portaran a terme a la nit. També es vol construir un ascensor entre l'avinguda Meritxell i el carrer BisbeIglesias, amb una inversió de 135.000 euros. En aquest els treballs tindran tres mesos de durada i s'aprofitarà també per embellir l'espai amb un jardí vertical.

Finalment,s'arreglaran dos trams del margedretdel riu al passeig entre el pont delLycéei la Borda Mateu, concretament en dos ponts on ara no hi ha tartan. Aquí s'invertiran 60.000 euros i la millora estarà a punt en dos mesos. La circulació no es tallarà al passeig perquè està previst que hi hagi passos alternatius. "Éstracta d'actuacions que el comú considera claus per millorar la qualitat de vida de les persones",ha emfasitzatel consol major.

tracking