x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La Massana

El comú sol·licita un radar per evitar l'excés de velocitat a Anyós

La corporació s’ha adreçat a dos ministeris del Govern perquè hi instal·lin un aparell fix o bé la policia hi faci controls amb un de mòbil
Operaris del comú massanenc construïnt un pas elevat a la zona.

Operaris del comú massanenc construïnt un pas elevat a la zona.

Operaris del comú massanenc construïnt un pas elevat a la zona.

COMÚ DE LA MASSANA
Actualitzada 19/03/2023 a les 10:57
El comú de la Massana ha cursat dues sol·licituds perquè s’instal·lin radars a Anyós i, d’aquesta manera, els vehicles redueixin la velocitat i no es produeixin situacions d’inseguretat. La corporació s’ha adreçat, per una banda, al ministeri de Justícia i Interior per demanar que s’instal·li un radar mòbil. Aquest tipus d’aparell és utilitzat habitualment pel cos de policia per portar a terme controls de manera aleatòria en diferents punts de la carretera del país.

D’altra banda, el comú massanenc també ha realitzat una demanda al ministeri de Territori i Habitatge perquè es pugui obtenir el vistiplau de la Taula de Mobilitat per posar en funcionament un radar fix, una actuació que significaria una solució més definitiva a la problemàtica que preocupa els veïns del poble, però que es considera que és una via molt més lenta. Així ho va explicar la cònsol menor massanenca, Eva Sansa, que des de fa setmanes està en contacte amb els veïns amb l’objectiu de posar en marxa mesures en relació a aquesta problemàtica, algunes ja executades.

De fet, un grup de veïns ja va fer efectiva recentment una sol·licitud al titular del ministeri de Territori i Habitatge perquè s’instal·li un radar de tram a la carretera de Sant Cristòfol (CG-310), entre el pont d’Anyós i el camí de l’església d’Anyós. I és que, segons una carta que van adjuntar a la petició, consideren que “l’única manera de fer canviar els comportaments és tocant la butxaca dels conductors”, tot i que també s’han mostrat oberts a una millora de la senyalització.

L’objectiu que es persegueix no és un altre que els vehicles que circulen per la població no superin el límit de velocitat establert, que és de 30 quilòmetres per hora, tenim en compte, per exemple, que en determinats punts no hi ha voravies ni tampoc gaire visibilitat. La corporació massanenca, per la seva banda, es va comprometre amb els habitants d’aquest nucli, a través de la cònsol menor, a millorar la senyalització al tram de carretera secundària (CS-335) que travessa el poble, ampliant-la i fent-la més visible. Així, es va aprovar, entre altres possibles iniciatives, el desplaçament d’alguns senyals, així com posar un senyal de lluminós de pas de vianants i un pas elevat.

Els veïns es van començar a queixar per aquesta problemàtica ja fa mesos, primerament a través de missatges i vídeos a les xarxes socials, i també amb una recollida de firmes. D’aquesta manera, alertaven per les situacions de perill massa habituals que provocaven alguns vehicles que circulen amb excés de velocitat i reclamaven solucions a les administracions concernides.

CRONOLOGIA

1 Queixes dels veïns a les xarxes socials
Els veïns es van començar a queixar fa mesos a través de les xarxes socials sobre el perill que suposen els vehicles circulant a més velocitat de la permesa en aquesta zona.


2 Millora de la senyalització pel comú

La cònsol menor, Eva Sansa, es va comprometre en una visita ‘in situ’ a millorar i ampliar la senyalització perquè els conductors respectin el màxim de 30 quilòmetre per hora amb què poden circular.

3 Acord per actuar en unió amb el comú
Tot i que els veïns veuen positives les mesures adoptades, creuen que la solució definitiva al problema és un radar, motiu pel qual acorden amb el comú fer les sol·licituds.

4 Sol·licituds perquè es posin radars
Els veïns han sol·licitat recentment que es posi un radar de tram a la zona, una iniciativa a la qual se suma ara les demandes del comú a dos ministeris perquè s’instal·li un aparell, ja sigui fix o mòbil.
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts