L'àrea de jocs infantils al Parc Central s'estrenarà aquest estiu

La corporació ha convocat el concurs per tràmit d’urgència i part de les instal·lacions actuals s’enderrocaran

L'àrea de jocs infantils del Parc Central es remodelarà els propers mesos.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Parc Central estrenarà els propers mesos una àrea de jocs infantils renovada. El comú d’Andorra la Vella ha convocat aquesta setmana el concurs per adjudicar els treballs de renovació de la gran majoria dels elements de lleure, així com d’altres intervencions a la zona. Es tracta d’un edicte fet pel procediment d’urgència i les empreses interessades poden presentar les ofertes fins al 5 d’abril, abans de les 15 hores. L’objectiu comunal és que a l’estiu ja es pugui gaudir de la nova àrea d’esbarjo. La corporació ja havia previst en el pressupost d’aquest exercici una partida de 200.000 euros per afrontar l’adquisició dels nous jocs.

Una part de les instal·lacions actuals aniran a terra. El plec de bases de la licitació recorda que la zona de jocs s’ha anat ampliant i renovant al llarg dels anys, però que la part més antiga, que consta de casetes i gronxadors de fusta, s’ha malmès amb el pas del temps i presenta problemes d’estabilitat “a curt termini”. Allò que ja s’havia canviat els últims anys es mantindrà en la mesura del possible. Per exemple, s’havia col·locat nou paviment flexible de cautxú que s’aprofitarà sempre que sigui factible. Quant als elements de joc, es mantindrà un gronxador inclusiu i un rocòdrom de petit format. Aniran a terra gronxadors, casetes de diferents mides i també un joc en forma de cuc, entre d’altres elements citats al plec de bases.

No tan sols es renovaran les instal·lacions per al lleure dels infants, també es farà una reordenació de l’àrea. Ara mateix l’accés als diferents jocs es fa a través de diversos vials de paviment. Tots aquests camins es desfaran i es construirà una única zona de pas que serà prou ampla per a l’accés rodat en cas de necessitats de manteniment o un cas d’urgència. Els espais que quedin alliberats es cobriran amb gespa natural. Una altra de les intervencions serà la renovació de mobiliari urbà. Es retiraran bancs i papereres que se substituiran per d’altres que el comú té en estoc.

Quant als jocs infantils, el plec de bases recull indicacions de la temàtica i la tipologia. En aquest sentit, s’indica que cada element haurà de comptar amb una senyalització específica amb informació de les edats d’ús i que s’han d’afavorir aquells que siguin respectuosos amb el medi ambient i que ajudin al desenvolupament dels infants, així com a la seva socialització. La corporació també recorda la necessitat de garantir la seguretat dels usuaris amb l’ús de materials que no siguin tòxics, i ancoratges i subjeccions al terreny que siguin ferms i estables.

El plàning previst al plec de condicions indica que els treballs s’haurien d’executar en un parell de mesos. La sembra i plantació de nous arbres seria la darrera tasca del pla de treball dissenyat.

tracking