Astrié defensa la seguretat de les obres que s'estan fent al riu

El cònsol afirma que hi ha protocols per actuar en cas de crescudes del cabal i que el mateix dilluns s’havien reforçat les mesures de protecció

Les obres de les fonts han continuat amb normalitat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, va afirmar ahir que si bé les imatges de la crescuda del Valira dilluns al vespre a la zona on s’estan fent les obres de les fonts de colors eren “espectaculars”, no hi va haver cap conseqüència sobre els treballs i “no s’ha de patir en absolut”. Astrié va explicar ahir, després que dimarts la minoria socialdemòcrata demanés una reunió urgent per abordar aquesta qüestió, que hi ha un protocol d’actuació davant eventuals crescudes del cabal i que, de fet, el mateix dilluns ja s’havien reforçat les mesures de protecció. Uns blocs de formigó desvien l’aigua per tal que es pugui treballar al riu i aquesta “desviació” s’havia fet més ampla i s’havien col·locat altres elements de protecció. “Hi va haver aquesta crescuda on es veu que l’aigua passava per sobre dels blocs, és veritat que les imatges eren espectaculars, però no hi va haver res més”, va asseverar.

El màxim responsable comunal va indicar, sobre el protocol en cas de crescudes, que en primer lloc el cap de l’obra pot decidir evacuar del riu el personal i tot el material si es constata que augmenta el cabal i hi ha risc, que es poden posar més blocs de formigó “per ampliar els dics” i que, a més, el comú, com la resta de corporacions parroquials, rep les alertes de Protecció Civil quan els mesuradors instal·lats al riu avisen de crescudes i que si es donés aquest cas –que saltessin les alarmes– la corporació alertaria d’immediat la constructora. Però dilluns no hi va haver avís de cap tipus perquè els mesuradors no van constatar un creixement del cabal anòmal. “La crescuda no ha estat desmesurada, els propis sistemes d’alerta de Protecció Civil no van saltar”, va insistir el cònsol major, que va atribuir l’augment del nivell de l’aigua a la pujada de temperatures i la pluja.

Astrié també va assegurar que malgrat amb la primavera comença una època més complexa pel desgel, no es preveu que hi hagi alteracions en el calendari de l’obra i la previsió es manté per finalitzar els treballs a final de maig. “S’observaran les variacions de l’aigua, però ara mateix no n’hi ha cap, s’ha normalitzat”, va exposar.

Finalment, es va mostrar crític amb la minoria, que dimarts va enviar un comunicat de premsa reclamant una reunió urgent amb la majoria comunal i els responsables d’urbanisme per parlar sobre les obres de les fonts, lamentant que el projecte i els treballs d’execució poden suposar un risc, a banda d’insistir que són unes obres innecessàries i massa costoses. “Cada dilluns es fan reunions d’urbanisme per explicar els avenços de cadascuna de les obres i cada dilluns hi estan convocats. El dilluns que es van posar els dics per anticipar-se a la crescuda del riu no hi eren”, va assegurar Astrié. El cònsol va defensar la predisposició a intentar agilitar els canals de comunicació amb els consellers de l’oposició, “però cal la col·laboració de les dues parts”.

tracking