La segona fase de les obres del vial d'accés al Cramea arrenca a l'abril

La infraestructura que connectarà la CG-2 amb l’equipament esportiu podria estar acabada l’estiu
de l’any vinent

Camí d'accés a Icònic, amb la CG-2 al fons.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La segona fase de les obres de construcció del vial d’accés a Icònic o Cramea –el futur Centre residencial en alçada medicoesportiu d’Andorra, que ocuparà l’antiga seu de Sud Radio, al cap del port d’Envalira– començarà el mes d’abril, segons van confirmar al Diari fonts del comú d’Encamp. Els treballs estan adjudicats des de l’any passat a Treballs Públics Unitas per un import d’1.463.006,19 euros. En els comptes del comú, la partida corresponent a les obres s’ha repartit entre el pressupost del 2022 (600.000 euros) i el del 2023 (976.987,16 euros).

El termini d’execució dels treballs és de 12 mesos de feina efectiva sobre el terreny. Si s’inclouen en el còmput els quatre mesos d’hivern –de novembre a març– en què les obres hauran d’aturar-se temporalment arran de les condicions meteorològiques adverses, el vial podria estar enllestit cap al juliol del 2024. Tot i això, fonts del comú encampadà van puntualitzar que de setembre a novembre ja va avançar-se una part de la segona fase dels treballs, cosa que podria fer que les obres s’acabessin abans.

Bomosa, impulsora del Cramea, vol transformar l’antiga seu de Sud Radio en un centre de referència mundial de l’entrenament esportiu a 2.500 metres d’altitud. L’edifici ocuparà una superfície d’uns 9.000 metres quadrats i disposarà d’una vuitantena d’habitacions, un aparcament i tots els serveis necessaris per poder organitzar-hi, sobretot, concentracions esportives d’alt nivell –entre d’altres, disposarà de tres restaurants, d’una zona esportiva i de wellness, i d’una zona mèdica i de recuperació.

En total el vial d’accés a l’equipament tindrà una longitud d’un quilòmetre. En la primera fase de les obres, executada l’estiu de l’any passat, va adequar-se el camí de terra que comunica la CG-2 amb l’antic edifici de Sud Radio perquè les màquines hi puguin maniobrar sense dificultats. En la segona fase es completarà l’asfaltatge del vial.

Paral·lelament, l’any passat Bomosa va encarregar a una empresa especialitzada les tasques de descontaminació de les instal·lacions d’amiant i d’altres productes químics. També va retirar-ne el mobiliari i la maquinària que encara hi havia.

La concessió del projecte del Cramea va ser adjudicada a Bomosa el juliol del 2016 després que el Govern el declarés d’interès general. Segons les previsions inicials, la construcció del centre esportiu havia d’arrencar el 2019, però un recurs judicial de Saetde va forçar els impulsors de les instal·lacions a aturar el projecte fins al juny del 2020, quan el Tribunal Constitucional va rebutjar l’últim recurs de l’empresa que gestiona les pistes d’esquí de Pas de la Casa, Grau Roig i Ordino Arcalís. Saetde al·legava que el centre envaïa terrenys del domini esquiable encampadà. El projecte es va acabar de desencallar el març del 2022.

CLAUS

1 Les obres comencen a l’abril

La previsió del comú és que la segona fase de les obres de construcció del vial d’accés a Icònic comenci d’aquí a un parell de mesos.

2 El cost total de les obres, prop d’1,5 milions

Les obres ja van adjudicar-se l’any passat a Treballs Públics Unitas per un import total d’1.463.006,19 euros.

3 L’icònic, centre esportiu de referència

Bomosa vol transformar l’antic edifici de Sud Radio, al cap del port d’Envalira, en un centre de referència en l’àmbit internacional de l’entrenament esportiu en alçada.

tracking