El projecte de les Pardines no tirarà endavant sense un estudi d'impacte

El comú tindrà en compte de quina manera pot afectar l’entorn natural de la zona la proposta de reactivació econòmica

Una de les atraccions incloses en la proposta guanyadora del concurs d'idees.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp no tirarà endavant el projecte de dinamització turística de les Pardines i el llac d’Engolasters abans de conèixer les conclusions dels estudis d’impacte ambiental i viabilitat econòmica de la proposta, segons va confirmar ahir en declaracions al Diari el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Ma­rot. La voluntat de la corporació, va detallar per la seva part el cònsol menor, Jean-Michel Rascagneres, en la roda de premsa posterior al consell de comú, és “tenir ben encarrilada” la concessió del projecte abans del final de mandat. És a dir, abans del desembre d’aquest any, data prevista per a les eleccions comunals. És per això que els estudis s’adjudicaran al més aviat possible.

Marot va afegir que el comú no té pressa per fer realitat el projecte. “Anem a poc a poc perquè és més important que urgent. És per això que no ens hem fixat un calendari per tirar-lo endavant”, va afirmar Marot.

El que és clar és que el projecte final, si és que finalment tira endavant, no inclourà tots els elements de la proposta guanyadora del concurs d’idees. Encamp EcoParc –aquest és el nom de la proposta per revitalitzar les Pardines i la banda encampadana del llac d’Engolasters– inclou un ventall ampli de propostes per a tots els públics que van des d’activitats de lleure de tipus aventura –una tirolina, unes càpsules de vidre que funcionen a pedals– fins a atraccions per potenciar el valor paisatgístic de la zona, com ara torres mirador, una passarel·la suspesa de vidre que passaria per l’exterior del túnel actual o il·luminació de colors al llac, o fins i tot una proposta per passar la nit en cabanes a sobre dels arbres, a la zona on hi ha la carbonera. La proposta final, en qualsevol cas, es basarà en el projecte guanyador, que en el seu format inicial suposaria una inversió d’uns 10,5 milions d’euros.

OPOSICIÓ VEÏNAL

La proposta de reactivació turística de les Pardines i del llac d’Engolasters no ha agradat a tot­hom. L’estiu de l’any passat un ciutadà de la parròquia va engegar una campanya a la plataforma Change.org per recollir signatures contra la proposta. La mobilització va aconseguir recollir 1.247 firmes, una xifra que se situa per sota de l’objectiu de 1.500 que s’havia fixat el ciutadà que va iniciar la petició, adreçada directament al conseller de Turisme i Reactivació Econòmica d’Encamp.

EL PS PREGUNTARÀ PEL PROJECTE

El grup de la minoria al comú d’Encamp PS + Independents presentarà una pregunta a la majoria sobre el projecte de reactivació econòmica de les Pardines i el llac d’Engolasters en la propera sessió de consell de comú. Els socialdemòcrates volien incloure la pregunta en la darrera sessió de consell, celebrada dilluns, però finalment van decidir ajornar la demanda perquè no coincidís amb la presentació de les llistes nacionals i parroquials a les eleccions generals. Cal recordar que en la comissió comunal que estudia el projecte tenen representació tots els grups amb consellers al ple, és a dir, Esther Vidal, d’Agrupament Encampadà, i els socialdemòcrates.

tracking