x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
rEPORTATGE

Plaques solars al Prat Gran

El comú posa en marxa diverses mesures per millorar l’eficiència energètica del pavelló comunal gràcies a un estudi finançat per la UE.
La consellera de Medi Ambient, Mobilitat i Urbanisme, Cèlia Vendrell.

La consellera de Medi Ambient, Mobilitat i Urbanisme, Cèlia Vendrell.

La consellera de Medi Ambient, Mobilitat i Urbanisme, Cèlia Vendrell.

COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY
Actualitzada 08/02/2023 a les 12:02
El comú d’Escaldes-Engordany posarà en marxa els tràmits durant aquest any per instal·lar plaques fotovoltaiques al pavelló del Prat Gran. Ho va anunciar la consellera de Medi Ambient, Mobilitat i Urbanisme, Cèlia Vendrell, en declaracions a la premsa després de la presentació de les conclusions principals de l’estudi sobre l’eficiència energètica de l’edifici comunal, finançat pel programa de la Unió Europea Interreg Sudoe. L’acte va tenir lloc a la sala d’actes del comú.

L’informe conclou que gairebé la totalitat de la coberta del pavelló presenta una gran irradiació solar. S’estima que prop del 80% de la coberta –1.207 metres quadrats– té prou irradiació per col·locar-hi panells fotovoltaics. La xifra correspondria a una instal·lació de 670 panells, amb una potència de 154,4 kWp i una capacitat de generació de 294 MWh/any.

Una altra de les solucions proposades en l’estudi per millorar l’eficiència energètica de l’edifici és cobrir els vidres amb vinils translúcids. Tot i que el pavelló ja disposa en l’actualitat de vinils en alguns dels vidres de la façana oest, aquests són insuficients per solucionar els problemes d’enlluernament.

D’altra banda, el comú ja ha començat a implementar una de les solucions de més fàcil execució: el control de la temperatura interior dels espais del pavelló. Fins ara els mesos d’hivern la temperatura de la pista era inferior a 15 graus de matinada i superior a 30 a la tarda. Aquestes temperatures, va assenyalar la corporació en un comunicat, provoquen que l’òptima climatització de la zona suposi la despesa energètica principal del pavelló. En aquest sentit, l’estudi proposa ajustar la regulació d’hivern del sistema de climatització a 16 graus a la pista i a 20 graus als vestuaris i els banys. El document estima que aquesta mesura podria reduir el consum de gasoil en un percentatge del 10%.

Durant les declaracions que va oferir als mitjans després de la presentació de les conclusions de l’estudi, Vendrell va assenyalar que el pavelló del Prat Gran serà un dels edificis que es connectaran a la xarxa de fred i calor de FEDA.

Tot i que es fonamenten en una anàlisi tècnica rigorosa, les solucions proposades per l’estudi també han tingut en compte les idees que han sorgit en el si del grup de diàleg sobre el projecte, format, entre d’altres, per representants dels clubs esportius que utilitzen el pavelló.
Etiquetes
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts