x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
parròquies

Veïns i comú volen que s'instal·li un radar de tram al poble d'Anyós

Les dues parts acorden fer la demanda a Mobilitat perquè es respecti la velocitat màxima de 30 quilòmetre per hora
Els operaris treballant en un dels passos elevats a la carretera d'Anyós.

Els operaris treballant en un dels passos elevats a la carretera d'Anyós.

Els operaris treballant en un dels passos elevats a la carretera d'Anyós.

COMÚ DE LA MASSANA
Actualitzada 31/01/2023 a les 11:04
Representants dels veïns d’Anyós es van reunir ahir a la tarda amb la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, per demanar al comú que prengui mesures perquè els vehicles respectin la velocitat màxima de circulació al poble. Totes dues parts van coincidir que la millor solució seria la col·locació d’un radar de tram per dissuadir els conductors d’anar a més de 30 quilòmetres per hora. En aquest sentit, la decisió que van prendre conjuntament és que s’adreçaran, de manera paral·lela, al departament de Mobilitat, depenent del Govern, per fer aquesta demanda.

Els veïns consideren, segons va explicar un portaveu, que el radar de tram és realment l’única mesura que pot acabar definitivament amb aquesta problemàtica, que han estat denunciant reiteradament a través de les xarxes socials i, per aquesta raó, estan disposats fins i tot a tallar la carretera si és que la resta d’iniciatives que es prendran no acaben donant resultat. De fet, el comú massanenc es va comprometre durant la reunió d’ahir a incrementar i millorar la senyalització existent a tota la carretera, tant la que fa referència al límit de velocitat com la que hi ha als passos de vianants.

D’altra banda, la corporació comunal es va mostrar disposada a instal·lar un pas elevat més, que s’afegiria als tres que ja es van anunciar a final del desembre passat. Els veïns consideren, però, que els passos elevats “només solucionarien un 10% del problema, però no la totalitat”, tot i que van acollir favorablement la predisposició del comú a incrementar-los. Malgrat tot, el portaveu veïnal va manifestar que “creiem que el comú farà tot el que pugui, amb la millora de la senyalització, però sabem que els conductors només reaccionen si els toques la butxaca”, insistint d’aquesta manera que la millor sortida per acabar amb l’incivisme d’alguns d’ells seria la col·locació d’un radar de tram a la carretera. Els veïns van valorar positivament la reunió d’ahir amb la cònsol menor i es van mostrar satisfets del resultat. I és que una de les queixes que havien mostrat fins ara és que no se’ls feia cas des de la corporació. “Ens sentim més escoltats que fins ara”, va recalcar el portaveu veïnal, al temps que es va mostrar confiat que es posaran en marxa “les mesures acordades i que puguin donar un resultat positiu”.

Per la seva banda, des del comú es va recordar que les autoritats de la corporació han estat des de l’inici del mandat sensibles amb les demandes expressades pels veïns del poble d’Anyós. En aquest sentit, per exemple, s’ha complert l’anunci que l’abocador no continuaria allà una vegada es clausurés, fet que ha suposat que el trànsit de camions hagi disminuït considerablement i, per tant, la qualitat de vida al poble també s’hagi vist afavorida. El comú també s’ha compromès a fer voravies en trams o no n’hi ha, amb pilones.
Etiquetes
  • #6 Pere
    (31/01/23 18:52)

    Això si cap terratinent del poble sacrificarà ni un sol pam de la seva propietat per poder fer voreres o examplar la carretera al centre del poble .
    Que paguin els demés. Em feu riure :)

    Respondre
  • #5 Pere
    (31/01/23 18:49)

    Algun dinosaure del poble té anyorança dels radars , jajajaja
    jo proposo als conductors de passar pel poble claxonant , això si ben poc a poc

    Respondre
  • #4 xd
    (31/01/23 17:40)

    Badens, radars, i no us oblideu de les trinxeres amb alambrada de concertina..

    Respondre
  • #3 Speed limit
    (31/01/23 16:58)

    D'aquí poc demanaran unes escales mecàniques també!

    Respondre
  • #2 Balmoral
    (31/01/23 13:04)

    A que esperen per posar un pas elevat o algun enginy entre el Centre Esportiu d'Anyós i el Residencial Balmoral, aquell tram no disposa de vorera, han de caminar pel mig de la carretera veïns i nens, un dia pot haver-hi un accident, demano als conductors que circulen per allà que pensin que es poden trobar un vianant i a les autoritats que facin alguna cosa al respecte.

    Respondre
  • #1 30km/h??
    (31/01/23 11:41)

    30km/h?? no poden imposar una velocitat tan baixa!!estic d'acord en que s'ha de circular amb precaució i més dins del poble, però en bici avancem més ràpid!! Penseu que els que hi passem és per anar a treballar, no a jugar a fer ral·lis!

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts