L'aparcament a la Margineda serà gratuït pels veïns

El comú instal·larà parquímetres per evitar que no residents hi estacionin durant dies

Reunió dels cònsols de la capital amb els veïns de la Margineda.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Andorra la Vella va anunciar ahir al matí a través d’un comunicat de premsa que l’aparcament al carrer a la Margineda passarà a ser de pagament però els veïns tindran targetes d’estacionament gratuït per a cada vehicle. La corporació exposa en el comunicat que la mesura adoptada serà una prova pilot i que s’ha pres aquesta decisió a petició dels residents de la zona després d'una reunió celebrada ahir.

L’objectiu, assegura el comú d’Andorra la Vella, és dissuadir ciutadans que no són residents que ara hi estacionen durant dies perquè és zona blanca, fet que dificulta trobar aparcament en aquesta zona residencial. Segons indica la corporació en el comunicat aquesta zona de la capital “té un gran dèficit d'espais d'estacionament”.

PARQUÍMETRES

El comú també va anunicar ahir que instal·larà parquímetres en unes setmanes després que el mig centenar d’assistents a la reunió desestimessin la proposta d’habilitar un terreny comunal amb 50 places. Aquest aparcament estaria situat al costat del camp d’exàmens de conduir situat a l’avinguda d’Enclar i tindria servei preferent per als veïns de la Margineda, segons va assenyalar el comú.

Els veïns van descartar aquesta alternativa “perquè l’accés a peu a través del camí de la Callissa podria ser dificultós”.

D’altra banda, la cònsol major, Conxita Marsol, va presentar als veïns l’espai públic que s’està adequant per convertir-lo “en zona de repòs i passeig en un entorn natural com és la Roureda de la Margineda” des d’on es podrà veure el jaciment medieval. El projecte connectarà el poble de Santa Coloma amb el nou espai i servirà per crear un circuit cultural entre l’església romànica, el pont de la Margineda i el castell de Sant Vicenç d’Enclar, destaca el comú.

Els veïns, s’afegeix al comunicat de premsa, van plantejar als cònsols neguits per la circulació de vehicles de transport escolar de grans dimensions i per l’estat d’algunes voravies. El comú es va comprometre a transmetre les demandes sobre els busos escolars, a millorar trams de voreres i estudiar la instal·lació d’algun nou joc al parc infantil, finalitza el comunicat.

tracking