Petició de la minoria per fer una consulta sobre Grifols

Mortés remarca que la votació no es farà i que el projecte tirarà endavant

Sessió de consell de comú d'Ordino celebrada ahir.COMÚ D'ORDINO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els consellers dels dos grups de la minoria al comú d’Ordino, Enric Dolsa (X’Ordino) i Jean-Michel Armengol (Movem Ordino), i qui va ser candidat de Terceravia a les comunals, Jordi Balsa, ara desvinculat de la política, van entrar ahir al matí abans de la sessió de consell de comú una petició al servei de tràmits de la corporació adreçada als cònsols perquè organitzin una consulta popular sobre el centre de recerca immunològica impulsat per Grifols i el Govern.

En la roda de premsa posterior al consell, Dolsa va recordar, per argumentar la conveniència de convocar la consulta, que els tres partits van obtenir el 55% dels vots en les eleccions comunals del desembre del 2019. El conseller va afegir que el 2003, quan era cònsol major d’Ordino, el comú va organitzar una consulta popular sobre el projecte de construcció del túnel del Port del Rat, que havia d’unir la parròquia amb la vall d’Ausat, al departament de l’Arieja.

Per la seva part, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, va remarcar en declaracions als mitjans de comunicació que la consulta “no es farà” perquè el projecte “ja està en marxa”. El mandatari va assenyalar que el que diuen la minoria i Balsa sobre el centre de recerca en immunologia de Grífols “no és la realitat”.

“No té sentit fer una consulta quan ja han començat els treballs de construcció”, va afirmar Mortés. A més, el màxim responsable de la corporació va recordar que “no serà un laboratori P3, sinó un centre de recerca en immunologia” equipat amb un laboratori del mateix nivell de seguretat que el de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. “Els ciutadans poden estar tranquils perquè ni el Govern ni el comú faran res que posi en perill la seguretat de les persones”, va assenyalar el cònsol major.

tracking