El comú construirà la voravia d'Hort de Godí, punt negre de la xarxa viària

L’obra inclou una passarel·la sobre el riu per accedir al camí i un mur de contenció

El carrer Hort de Godí, on es farà l'actuació.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp construirà un tram d’uns deu metres de voravia al carrer Hort de Godí. L’actuació, que té un cost de 156.658,30 euros, també inclou una petita passarel·la sobre el riu per accedir al camí i un mur de contenció. Aquesta intervenció es fa en coordinació amb la canalització del Torrent Estret, una obra finançada pel Govern que té com a objectiu protegir els edificis de l’Hort de Godí de les avingudes d’aigua que afecten regularment la zona. Els treballs començaran al febrer i tenen un termini d’execució de quatre mesos. L’empresa encarregada de portar-los a terme és la Constructora d’Obres Públiques. “En el marc del pla de millora i embelliment de voravies hem arranjat uns 7.000 metres quadrats de voreres en dos anys, però també cal millorar els accessos als senders i camins de muntanya de la parròquia, com ara l’obra d’Hort de Godí, molt necessària per la seguretat dels vianants en aquesta zona”, va apuntar la cònsol major, Laura Mas, durant la sessió de consell de comú que va tenir lloc ahir a la tarda, en què el projecte va sotmetre’s a votació.

Per la seva banda, els consellers del grup del PS + Independents, David Ríos i Enric Riba, que van votar a favor del projecte, van lamentar que el comú hagi tardat “tant” de temps a fer les obres. “Es tracta d’un punt negre de la nostra xarxa viària on s’hauria d’haver actuat fa 10 anys. Aquest tram fa un revolt molt pronunciat i és molt transitat per cotxes i vianants. Calia fer-hi una intervenció urgent per millorar-ne la seguretat”, va assenyalar Ríos.

En el marc de les obres, el comú farà un petició a FEDA perquè retiri la torre elèctrica en desús que hi ha a la zona, així com el bloc de ciment que li fa de base.

Més

-Aportació al Funicamp

En la sessió també va aprovar-se l’aportació anual del comú per compensar les pèrdues d’explotació del Funicamp de l’exercici 2022, que és de 880.000 euros.

-Modificació del POUP

La majoria va aprovar unes petites modificacions del pla d’urbanisme que van rebre l’abstenció de la minoria. S’han fet canvis en algunes unitats d’actuació amb l’objectiu de facilitar-ne el desenvolupament, ja que ara seran menys els propietaris que s’hauran de posar d’acord per tirar-les endavant.

tracking