Una venda “en benefici de l'accionista”

Capesa validarà el traspàs d’un magatzem al comú en una assemblea extraordinària

El magatzem –el de la porta amb gual– s'enderrocarà per obrir el carrer a Carlemany.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director general de Capesa, Eduard López Mirmi, va respondre ahir als dubtes que els consellers de la minoria demòcrata van plantejar dijous sobre la venda d’una parcel·la amb un magatzem propietat de la companyia d’aigües escaldenca al comú. López Mirmi va assenyalar que s’ha negociat amb la corporació “amb els poders que tenim a Capesa certes persones en l’àmbit executiu, suficients per poder fer aquesta operació segons ha confirmat l’assessoria jurídica”. Malgrat tot, López Mirmi va explicar que validaran la venda en una assemblea extraordinària després de les festes nadalenques perquè “som transparents, però si som tres vegades transparents, millor”. També s’explicarà a què es destinaran els diners (la transacció s’ha acordat en 293.500 euros). “No serà a despeses de funcionament, sinó en benefici de l’accionista”, va defensar. La societat en té 850 i una opció seria repartir dividends o bé dedicar-los al retorn de préstecs vigents.

Mirmi va recordar que Capesa és escaldenca i que també han pensat en el benefici per a la parròquia que suposa aquesta compra. El responsable de la companyia d’aigües va coincidir amb el cònsol menor, Quim Dolsa, en la situació estratègica de la propietat que permetrà, un cop s’enderroqui el magatzem que ara s’aixeca a la parcel·la, poder connectar el carrer de l’Obac amb l’avinguda Carlemany. De fet, la companyia ja ha trobat una ubicació alternativa perquè faci la funció que encara està fent el magatzem actual. Es tracta d’un nou espai de lloguer, molt proper a l’actual i amb “una superfície més adequada”, que ja s’està adaptant.

López Mirmi també va defensar el preu de la transacció acordat amb la corporació després que la minoria plantegés dubtes perquè és més elevat que la taxació. Va apuntar que es tracta d’un fet habitual que es pugui estar per sobre del peritatge i va insistir en la ubicació estratègica. Dolsa va argumentar que en aquella parcel·la es podria construir un habitatge valorat en 700.000 euros. López Mirmi va afegir, a més, que si no compten amb el suport de l’assemblea d’accionistes no hi haurà operació.

tracking