x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Parròquies

Escaldes implanta el porta a porta als Vilars el 30 de gener

El rebuig es recollirà tres cops per setmana, els envasos dos i el paper un
Roda de premsa de presentació del servei porta a porta als Vilars

Roda de premsa de presentació del servei porta a porta als Vilars

Roda de premsa de presentació del servei porta a porta als Vilars

Comú d'Escaldes-Engordany / Jonathan Gil
Actualitzada 29/11/2022 a les 18:17
El comú d'Escaldes impulsarà la recollida porta a porta dels residus a la zona dels Vilars a partir del 30 de gener. Serà una prova pilot de 6 mesos que, si funciona, s'ampliarà a altres punts de la parròquia de característiques similars com ara les urbanitzacions de la Plana, la Solana i Can Noguer. La corporació durà a terme a partir del 12 de desembre reunions informatives dirigides a tots els veïns afectats per explicar-ne el funcionament i esvair dubtes. Els residus que es recolliran porta a porta seran el rebuig, els envasos i el cartó, mentre que vidre i olis vegetals s'hauran de dipositar als contenidors com fins ara. El rebuig es recollirà tres cops per setmana (dilluns, dijous i dissabte), els envasos dos (dimarts i divendres) i el paper, un (dimecres). Cada edifici o habitatge unifamiliar haurà de tenir ara també un contenidor pels envasos, que la corporació distribuirà de franc, malgrat que s'ha previst una alternativa per als edificis que, per espai, no puguin tenir dos contenidors. En aquest cas, els residus compartiran recipient (comptant que mai no es podran ajuntar perquè s'han de baixar en dies diferents) però es demana que les bosses siguin diferents i que les d'envasos siguin de color groc. El comú també facilitarà bosses.

Hi haurà, però, una solució d'emergència. El carrer de les Teulades tindrà una caseta com les que ja existeixen en altres punts de la parròquia que els veïns podran obrir una clau magnètica per a dipositar els residus quan, per exemple, hagin de deixar el domicili durant dies i tinguin la necessitat de baixar les deixalles en un dia que no toca. La clau els permetrà obrir la caseta 20 cops l'any malgrat que la consellera de Medi Ambient, Cèlia Vendrell, ha explicat durant la presentació del projecte que veïns amb casuístiques particulars per les quals necessitin desfer-se més sovint de la brossa podran sol·licitar obrir més cops aquesta caseta. Vendrell ha defensat que amb el porta a porta es facilita la vida als veïns perquè ja no han de desplaçar-se per dipositar residus com els envasos al contenidor que toca i que amb aquesta nova fórmula de recollida el comú vol millorar els índexs de recollida selectiva i reduir emissions de diòxid de carboni perquè hi haurà un menor desplaçament de camions.
Etiquetes
  • #4 Nyap
    (29/11/22 19:48)

    Quines ganes de complicar la vida a la gent.

    Respondre
  • #3 Benjamí
    (29/11/22 19:00)

    Si el rebuig és l'orgànic, tres vegades la setmana potser és insuficient, especialment si es tracta de restes de peix i altres residus que es descomposen amb rañpidesa. Caldria que fora diària la recollida.

    Respondre
  • #2 Fàstic
    (29/11/22 14:22)

    Anirem a tirar la “basura” a devant del comú, que es on s'acumulen les escombreries. 

    Respondre
  • #1 Toni
    (29/11/22 14:18)

    ¿ ja ha començat la campanya electoral ?

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts