El desig de ser la ciutat europea de l'esport 2023

El comú lauredià va acollir ahir una delegació de la Federació de Ciutats i Capitals Europees de l’Esport

El desig de ser la ciutat europea de l'esport 2023COMÚ DE SANT JULIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria va acollir ahir una delegació de la Federació de Ciutats i Capitals Europees de l’Esport (ACES Europa) per presentar-los la candidatura laurediana a ciutat europea de l’esport 2023 dins la categoria de poblacions de menys de 25.000 habitants, segons va informar la corporació. A la cita, que va tenir lloc a casa comuna, no van faltar la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; el cònsol major de la par-ròquia, Josep Majoral; el secretari d’estat d’Esports, Justo Ruiz; el president d’ACES Europe, Vincenzo Lupatelli; el delegat d’ACES Europe a Catalunya i Andorra, Joan Anton Camuñas, i el delegat d’ACES Europa a la República Txeca, Lukas Vorel Adams.

La parròquia s’enfronta a 45 viles més per obtenir el reconeixement, però Josep Majoral va mostrar-se optimista que l’organisme valorarà positivament el programa lauredià, que inclou esdeveniments com el campionat del món de trial, el triatló, l’antic campionat del món de tir al plat i la competició en l’àmbit europeu de BTT.

Així mateix, el mandatari va recordar que LAUesport serà el primer centre esportiu de tot el país a tenir un vestidor inclusiu, un fet que considera que ACES Europe valorarà “molt positivament”. El cònsol major també va destacar que s’hi ha ampliat la diversitat d’esports, amb la incorporació del pàdel, el bàsquet, el patinatge i l’hoquei. “Formar part de la xarxa de l’ACES ens permetrà buscar projectes que vinguin a la parròquia. Si aconseguim entrar-hi, haurem de treballar per aprofitar aquests contactes. La voluntat del comú és créixer al voltant del turisme esportiu”, va afirmar Majoral.

La ministra de Cultura i Esports va indicar que l’executiu valora positivament que les par-ròquies apostin per aquestes candidatures perquè reforcen el concepte, impulsat pel Govern, de “l’esport com a sector d’interès nacional”. Riva també va fer referència a l’orgull que suposa que la parròquia d’Encamp ja va gaudir d'aquest guardó el 2020. D’altra banda, el president d’ACES Europe va manifestar que Sant Julià de Lòria és l’última vila que visiten i que el 6 de desembre, amb l’aixecament de bandera, es podrà conèixer el veredicte.

El cònsol major, Josep Majoral, ahir en la presentació del projecte.

tracking